Kezdőlap Politika Még mindig nincs válasz: Korrupció vagy hazugság?

Még mindig nincs válasz: Korrupció vagy hazugság?

Dátum

A polgármester csütörtöki videójában elhangzottakra eddig nem kaptunk semmilyen magyarázatot. Némi bakival ugyan, de a videóban felmondásra került szöveget a polgármester maga mondta el.

Íme:

“Kedves kalocsaiak!

Ez a jó hírek hete! Kedden örömmel jelentettem be, hogy Kalocsa Város Önkormányzata 138 millió forint egyedi kormánytámogatást kapott az óvodaépítésre.

Most pedig arról szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az önkormányzatunk további 50,5 millió forint támogatást kapott a kormánytól.

A 305/2020. (VI.30.) Kormányrendelet, illetve kincstári elektronikus rendszer adatai alapján Kalocsa Város Önkormányzata 50 478 199 Ft összegű kiegészítő támogatásban részesült.

2020. évben a kötelező béremelések miatt a települési önkormányzatok által biztosított egyes közszolgáltatásokat érintő bérintézkedések kiadásainak támogatásáról a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosított a települési önkormányzatok számára a minimálbér és a garantált bérminimum 2020. január 1-jétől történő emelésének kompenzálásaként.

Köszönöm a kormányzati támogatást!

Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk!”

Az utolsó mondatot, melynek okán a videót lehozta az országos médiumok jelentős része is, eddig nem sikerült magyarázattal ellátni, amire igen nagy szükség lenne. Ahogy korábban is megírtuk, ez a mondat mindenkinek kellemetlen.

Kellemetlen a polgármesternek, az önkormányzatnak, a testületnek, a városnak, a Kormánynak, de azoknak az ellenzéki városoknak is akik hasonló bértámogatást, vagy ne adj isten pályázati támogatást kapnak a Kormánytól.

Emiatt kérjük a polgármestert, hogy tisztázza a helyzetet!

A polgármester mondata vagy egy rendszerszintű korrupció beismerése, és annak elfogadása nyilvánosan, vagy egy városvezető hazug és arrogáns állítása, öndicsérete, mellyel ugyanakkor nyíltan korrupcióval vádolja meg a Magyar Kormányt, és igyekszik illegitimálni a politikai ellenzéket!

Nem tudjuk melyik lehetőség a rosszabb, és ebben nem is kívánunk állást foglalni, az viszont biztos, hogy egyik lehetőség sem vezetőhöz méltó magatartás. 

Válasz eddig nem érkezett…

A megosztott videó alatt elindult kommentek alapján sokan várják a magyarázatot ebben a kérdésben.

A videó megtekinthető, és a kalocsaiak véleménye olvasható ezen a linken: Filvig Géza Facebook 2020. 07. 23.

Bízunk abban, hogy Filvig Géza polgármester úr mihamarabb tisztázza ezt az igen kellemetlen helyzetet, és magyarázatot ad mindenki számára.

Fotó: kalocsaineplap.hu

Eddigi cikkeink a témában:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

A legnépszerűbbek

Gondolatok az SZFE (Színház és Filmművészeti Egyetem) kapcsán

Felkaptuk a fejünket a hírre: átalakítják, átszervezik az SZFE-t. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntartásába kerül, alapítványi formában működik majd. Május 27:...

A Mi Hazánk is bejelentkezett a szeptemberi választásra

A Mi Hazánk Mozgalom saját jelöltet indít a szeptemberi időközi választáson. Július 29-én, szerdán délelőtt a Csilás parkban tartott sajtótájékoztatón Szabadi István,...

Újabb bejelentés az időközi választások kapcsán

A mai napon délelőtt dr. Tóth Roland a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület nevében rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. A Kalocsa 7-es számú...

Egységben az erő – Sajtótájékoztató

28-án délután Sajtótájékoztatóra hívta a kalocsai médiumokat Bolváriné Gärtner Anikó, a Békés Kalocsáért Egyesület elnöke. Az ellenzéki pártok és...