Kezdőlap Politika A polgármester legkiábrándítóbb mondata

A polgármester legkiábrándítóbb mondata

Dátum

A mai napon dr. Filvig Géza Polgármester facebook oldalán büszkén jelentette be, hogy a 305/2020 (VI.30) kormányrendelet értelmében Kalocsa város a közszolgálati dolgozók kötelező béremelésének támogatására 50 478 199 Ft összegű kiegészítő támogatásban részesült.

Ez nagyon jó hír lenne, hiszen minden befolyó pénz a város és az itt élő emberek javát szolgálja.  Azonban a polgármester szájából az általa posztolt videóban elhangzott egy olyan kijelentés, amely eddigi regnálásának legelkeserítőbb mondata.

Az ominózus mondat a videó végén hallható:

“Ugye, milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk?”

Kijelentésével utalva arra, hogy ezt a támogatást azért kapja a város, mert Fideszes a városvezetés. Mindezt egy olyan támogatással kapcsolatban jelentette ki, amelyet központi költségvetésből kell biztosítani, és amelyet megkapott mind az 1186 település – politikai hovatartozásra való tekintet nélkül – amely igényelte.

Tehát azon túl, hogy kijelentése mélyen etikátlan, és megpróbálja diszkreditálni azokat az embereket, akik nem értenek egyet a jelenlegi hatalomgyakorlás módszereivel, politikai vetülete is van a dolognak. 

Dr. Filvig Géza ezt a kijelentést Kalocsa polgármestereként tette. Ez a kijelentés egyértelmű volt. Ő egyértelműen a kormánypártiságnak tudja be a sikereket. Ez pedig nyílt beismerése a politikai korrupciónak, és ellentmond minden alkotmányos alapértéknek az egyenlőséggel kapcsolatban. 

Ugyanakkor ez a mondat azt is jelenti, hogy nem számít a hozzáértés, a képesség, a munka, nem számít semmi, csak az, hogy kormánypárti legyen a város.

Hangsúlyozzuk még egyszer, hogy ez a kijelentés amellett, hogy visszataszító, még hazugság is,  ugyanis egy sor ellenzéki vezetésű város honlapján megjelent ugyanez az örömteli hír a 305/2020. (VI. 30.) Korm. rendeletre hivatkozva. Ha ezt a kormányrendeletet elolvassuk, látható a mellékleteiben, hogy MINDEN önkormányzat részesült ebben a támogatásban. Fontos megjegyezni, hogy az önkormányzatok minden évben kaptak bértámogatást. Ez a gyakorlat folytatódik most is.

Sajnálatos, hogy egy ilyen, egyébként örömteli hírt is úgy tálal a polgármester, hogy az ellenzéket hátba szúrja, amikor az ügyhöz vajmi kevés köze van a város kormánypárti vagy ellenzéki mivoltának. 

Mindenesetre többek szerint a kijelentése után azonnal le kellene mondania.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az utolsó mondata, enyhén, ugyan akkor túlzottan gátlástalan, és visszataszító.!! Nagy nagy tisztelettel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

A legnépszerűbbek

Gondolatok az SZFE (Színház és Filmművészeti Egyetem) kapcsán

Felkaptuk a fejünket a hírre: átalakítják, átszervezik az SZFE-t. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntartásába kerül, alapítványi formában működik majd. Május 27:...

A Mi Hazánk is bejelentkezett a szeptemberi választásra

A Mi Hazánk Mozgalom saját jelöltet indít a szeptemberi időközi választáson. Július 29-én, szerdán délelőtt a Csilás parkban tartott sajtótájékoztatón Szabadi István,...

Újabb bejelentés az időközi választások kapcsán

A mai napon délelőtt dr. Tóth Roland a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület nevében rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. A Kalocsa 7-es számú...

Egységben az erő – Sajtótájékoztató

28-án délután Sajtótájékoztatóra hívta a kalocsai médiumokat Bolváriné Gärtner Anikó, a Békés Kalocsáért Egyesület elnöke. Az ellenzéki pártok és...