2023 október 2. hétfő
KezdőlapPolitikaÖnleleplezés, vagy hazugság?

Önleleplezés, vagy hazugság?

A városvezetés egyik célja, hogy Kalocsát minél többen ismerjék meg, de gyaníthatóan nem pont úgy tervezték, ahogy megtörtént.

Tegnap dr. Filvig Géza Polgármester facebook oldalán büszkén jelentette be, hogy Kalocsa város a közszolgálati dolgozók kötelező béremelésének támogatására kiegészítő támogatást, és korábban az elhúzózó óvodaépítésre egyedi kormánytámogatást kap.

Örvendetes a hír!

De az örömbe üröm is keveredik a polgármesteri nyilatkozatot hallgatván.

Dr. Filvig Géza posztja alatt tegnap óta szaporodnak a negatív kommentek, csak elvétve látni támogató megjegyzést, azonban a bejelentés utolsó mondata nemcsak a kalocsai embereknél verte ki a biztosítékot, de mára az országos médiumok híreiben is szerepel, úgymint: Index, 24.hu, HVG, azonnali.hu, Iránytű, alfahir.hu, civilhetes.hu, ezalenyeg.hu, zsurpubi.hu, stb. és politikusokat is foglalkoztat, mint például Szél Bernadett.

Néhány poszt kiemelve. Érdemes olvasni a kommenteket is.

 Az azonnali.hu telefonon is megkereste a polgármestert, aki nem nyilatkozott. Rövid válaszában közölte, hogy Facebook oldalán fog választ adni a hozzá intézett kérdésekre.

Megválasztása után Filvig polgármester azt hangoztatta több fórumon is, hogy mindenki polgármestere akar lenni, politikai hpvatartozást nem tekintve, a videó utolsó mondatában azonban egyértelműsítette, hogy előző ígéretét nem gondolta komolyan.

A videó bejegyzés utolsó mondata – mely azóta országos hírre tett szert – nyílt beismerése a politikai korrupciónak, a Kormány kettős mércéjének, miszerint a támogatás egyetlen fokmérője a párthovatartozás, de ahol csak a pártérdek számít, ott egy közösség igen nagy része veszíteni fog.

Élesen külön kell választani ezt a kijelentést minden mástól, mert ez a mondat egy rendszerszintű séma beismerése.

Emiatt kérjük Filvig Géza polgármestert, hogy adjon magyarázatot a videóban elhangzó utolsó mondatára, már csak azért is, mert a politikai vetületen túl – melynek szálai igen messzire vezetnek – ez kellemetlen minden kalocsai számára, legyen bármilyen politikai véleménye is, nem beszélve a képviselőtestületről és a hivatal dolgozóiról. 

Dolgozunk a városunkért, de ezzel a kijelentéssel és ezzel a mentalitással semmilyen közösséget nem kívánunk vállalni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek