2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletMegújult az "Enni adok" ételdoboz Kalocsán - a közösség ereje

Megújult az “Enni adok” ételdoboz Kalocsán – a közösség ereje

Az Enni adok ételdoboz már több, mint egy éve működik Kalocsán a COOP ABC mellett.

Ez a kezdeményezés kalocsai civil önkénteseknek köszönhetően valósulhatott meg, akik elkötelezetten dolgoznak azért, hogy minden nap háromszor friss étel kerüljön az ételdobozba.

Megújult az “Enni adok” ételdoboz Kalocsán – iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

A Békés Kalocsáért Egyesület, és a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület biztosítják a szükséges műszaki, illetve anyagi hátteret. Egy éves működés alatt a doboz leamortizálódott, megérett a cserére. Egy kiszuperált hűtő lett az ételdobozunk, amely – bár nem mőködik -, de szigetelésének köszönhetően télen nem engedi megfagyni, nyáron pedig jégakkuk segítségével hidegen tartja az ételeket. Ezzel az egyszerű, kreatív megoldással az országban egyedülálló, hogy nyáron is főtt ételhez juthatnak az ételdoboz látogatói.

Az Enni adok nem csak az egyesületek és az önkéntesek által működik, hanem a helyi lakosság is aktívan segíti a kezdeményezést, amikor önzetlenül elviszik, és beteszik a dobozba az otthoni felesleges ételeket, sokszor pedig vásárolnak is gyümölcsöt, lisztet, egyebeket, hogy segíthessenek. Helyi vállalkozók támogatása által is jelentős mennyiségű főtt ételt, gyümölcs, húsáru, péksütemény kerül nap mint nap a dobozba. A doboz külső dekoratív megjelenését szintén helyi vállalkozók munkájának köszönhetjük.

Az Enni adok ételdoboz kezdeményezésünk nem csupán az élelmiszerhulladék csökkentésére és a rászorulók támogatására fókuszál, hanem egyéb ügyeinkkel arra is törekszünk, hogy erősítsük a közösséget és növeljük a lakosság beleszólását a város közéletébe.

Hiszünk abban, hogy a közösség ereje és az emberek aktív részvétele elengedhetetlen ahhoz, hogy egy város valóban fejlődjön és prosperáljon.

Az Enni adok ételdoboz kezdeményezésünk sikere azt mutatja, hogy közösségi összefogással valóban változtathatunk a városunkon. Arra bátorítunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk, és tegyen azért, hogy a közösségünk erősödjön és a lakosságnak nagyobb beleszólása legyen a város közéletébe. Csak együtt, összefogással tudjuk elérni, hogy a városunk valóban a lakosok igényeit szolgálja, és egy olyan hely legyen, ahol mindenki boldogan és elégedetten élhet.

Kalocsa a kalocsaiaké!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek