2024 április 13. szombat
KezdőlapKözéletModerátorképzés Kalocsán

Moderátorképzés Kalocsán

Tavasszal kezdődött, amikor a Közélet Iskolája “Országszerte” programjába a Békés Kalocsáért Egyesület nevében pályázatot adtunk be a Moderátorképzés megszervezésére. Szeptember 23-án a D7 Vízparti Közösségi Ház adott helyet az eseménynek.

A következő kérdésekkel foglalkoztunk:

– Hogyan lehet megfelelő környezetet teremteni a csoportos beszélgetésekhez?
– Hogyan lehet elősegíteni, hogy egy beszélgetésben mindenki szóhoz jusson?
– Hogyan lehet hatékonyan és demokratikusan döntéseket hozni?

A Közélet Iskolájáról, ésa szervezet társadalom-építő, szervező munkájáról Vujovits Júliát, és Bauer Flórát, a Közélet Iskolája munkatársait kérdeztük.

Beszélgetés Vujovits Júliával, és Bauer Flórával, a Közélet Iskolája munkatársaival

Eredetileg azt terveztük, hogy ebédre a Vajas folyón sárkányhajóval evezünk a Trófea vendéglőbe, de ezt az elemet sajnos módosítanunk kellett a vendéglő bezárása miatt. Azért így is volt lehetőség egy kis kajakozásra a Vajason.

A résztvevők egytől egyig a közösségi munka iránt érdeklődők voltak, akik a társadalmi igazságosságért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért dolgoznak. A remek hangulatban eltöltött nap rengeteg tanulsággal szolgált. Rávilágítottunk, hogy mindenkire oda kell figyelni, és nem biztos, hogy a legtöbb beszédnek van a legmélyebb mondanivalója. Attól, hogy valaki nem “nyomul”, még lehetnek neki a legjobb ötletei.

Útmutatást leltünk arra, hogy hogyan lehet egy beszélgetést demokratikusan moderálni, és hatékonyan a legeredményesebb működésre vezetni.

A képzéshez csatolva kaptunk egy ajándék programot is. A “Szerveződj” társasjátékot október 24-én este ismerhetjük meg egy 6300.hu szerkesztőségi találkozó keretében. Ez egy zártkörű csapatépítő eszegetős, iszogatós este lesz, amit már nagyon várunk.

Ez a képzés a Közélet Iskolája Országszerte programja keretében valósult meg. Ha érdekelnek további képzések és programok szervezetépítés, társadalmi változás és érdekvédelem témában, akkor látogass el erre a honlapra: 

https://kozeletiskolaja.hu/kepzesek-es-esemenyek/

Számomra ezt az üzenetet adta a Közélet Iskolája:

Közöd van hozzá, hogy milyen iskolákban, oktatásban részesülnek a gyermekeid, hogy milyen egészségügyi ellátást kapnak szeretteid, hogy milyen a városod, a környezeted, amiben élsz. Jogod van beleszólni a saját életedbe! A közélet formálása nem a politikusok privilégiuma! Az életed a tiéd!

A Közélet Iskolája arra tanít minket, hogy hogyan tudjuk a saját kötelességeink teljesítése mellett a saját jogainkat is érvényesíteni!

Hogyan szólítsunk meg hasonló érdeklődésű embereket, és alkossunk szeretet-közösségeket!

Hogyan lépjünk fel érdekeink, és jogaink megvédése érdekében, mik a lehetőségeink, és mik a határok!

A Közélet Iskolája segít ugyan eligazodni a mai zavaros világban, de a döntés a tiéd!

Interaktív, változatos módszerekkel fűszerezett programban töltöttünk együtt egy kellemes napot!

Köszönjük a lehetőséget a Közélet Iskolájának!

Már keressük a következő lehetőséget a találkozásra:

Bolváriné Gärtner Anikó, Békés Kalocsáért Egyesület

1 hozzászólás

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek