2023 szeptember 27. szerda
KezdőlapKözéletIskolakezdés

Iskolakezdés

Az országos sajtó napok óta arról cikkezik, hogy az iskolák környékén rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést az első napokban.

Kalocsán a „Szent sarokban” ahol a legnagyobb létszámú iskoláink vannak, a tanévkezdés komoly fönnakadásokat szokott okozni a közlekedésben, főképpen amióta a tér fölújítási munkálatai zajlanak.

Az idei tanévkezdés az eddigieknél is komolyabb a kihívás elé állította a város lakosságát.

Mint ismeretes, tavasz óta a Szentháromság téren nem lehet áthajtani, de ezt tetézve, néhány hete a főszékesegyház mögötti, a Katolikus Óvoda előtti utat is fölbontották, az jelenleg is elkerített építési terület.

Néhány hete Király Róbert önkormányzati képviselő hívott össze a helyszínre egy demonstrációt, melyen mintegy 200-an vettek részt.

Király Róbert akkor a kivitelező Érsekség felé azt a követelést intézte, hogy a tanévkezdésre állítsák vissza a biztonságos közlekedés feltételeit.

Ez ugyan teljes mértékben nem következett be, de az óvoda előtti járda elkészült, és elkerített folyosókon a gyalogos átjárás biztosított.

Az időjárás kegyes volt a mai napon, és a szülők, gyerekek, pedagógusok kulturáltan gyalog, kerékpárral különösebb fönnakadások nélkül közelítették meg iskolájukat, óvodájukat.

A rendőrség és a polgárőrség határozott jelenléte biztonságérzetet sugárzott, így a máskor „bátrabb”, autóval az iskola küszöbéig eljutni igyekvő autósok is távolabb leparkolva, gyalog kísérték csemetéjüket.

Ma megvalósulni látszott az az utópisztikus elképzelés, hogy gyalog és kerékpárral is lehet iskolába menni!

Összegezve: Kalocsán az első iskolai reggelen közlekedés tantárgyból mindenki jeles osztályzatot kapott!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek