2024 április 17. szerda
KezdőlapKözéletIII. ütem a Szentháromság téren? Lesz még több is? - KRITIKA

III. ütem a Szentháromság téren? Lesz még több is? – KRITIKA

Július 28-án jelent meg a Kalocsai Önkormányzat honlapján, hogy augusztus 1-től (azaz mintegy három nappal később) újabb útszakaszt zárnak le a Szentháromság téren folyó munkálatok miatt.

Azon is el lehet morfondírozni, hogy ennyire semmibe veszi polgárait a város vezetése, hogy úgy gondolja három nap latt majd mindenkihez eljut ez az információ, akihez meg nem, az így járt, majd a saját kárán megtanulja, hogy pl. tolatásokat követően, hogyan közelítheti meg mondjuk a Kunszt óvodát, a Parkgondozó Kft.-t, vagy a városi Sportcsarnokot, netán az iskolákat.

Ja igen az iskolák. Nem tudom feltűnt-e a döntéshozóknak, engedélyezőknek, hogy az iskola szeptember elsején elkezdődik, ellenben az engedély az útlezárásra szeptember 10-ig szól. Mi lesz ebből? Szeptember elsején elindul az élet a 600 fős Dózsa György Szakgimnáziumban és a 400 fős Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban is. Gondolt-e erre az önkormányzatnál valaki, amikor ezt az engedélyt kiadta?

Komoly előkészítést és széleskörű hirdetést igényelt volna az is, hogy egy évek óta egyirányúként használt útszakaszt (Kunszt utca), most újra kétirányúvá tesznek, főleg, hogy ott egy óvoda is működik.

Azt meg sem merem kérdezni, (de mégis) hogy vajon az újabb útlezárásra vonatkozó előterjesztést tárgyalta-e a kalocsai képviselő-testület, vagy valaki eldöntötte egy személyben?

MI LAPULHAT A JÓ ÁLLAPOTBAN LÉVŐ ÚT ALATT?

A lezárás indokaként szinte semmi nem olvasható ki a közleményből. Netán ezen útszakasz alatt is ásatásokat kívánnak végrehajtani? Ha igen, illett volna közölni az ásatásokat irányító szakember, jelen esetben (műemlékvédelemről lévén szó) elismert régész nevét.

Vajon mit nem ástak még fel és ki, ami indokolja, hogy újabb útszakasz essen ki a Kalocsán közlekedők útvonaltervéből?

Vajon elgondolkodtunk már azon, mennyi bosszúságot okozott a Szent István út főszékesegyház melletti szakaszának lezárása? 

Egyébként, az erre az útszakaszra vonatkozó, jegyzői, közútkezelői hozzájárulás határideje, – mármint, hogy mikorra kell az eredeti állapotába visszaállítani és a forgalomnak újból átadni az utat – 2021. június 30-án lejárt.

Ennek fényében mi a garancia arra, hogy az érsekség, mint kivitelező, majd az új szakasz befejezési határidejét betartja?

IME AZ ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY:

MEGKEZDŐDNEK A SZENTHÁROMSÁG TÉR III. ÜTEMÉNEK KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAI

2021. JÚLIUS 28.

„Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Szentháromság tér kivitelezési munkálatai új szakaszhoz értek. Zökkenőmentesen folytatódnak a II. a. – II. b ütem, és megkezdődnek a III. ütem kivitelezési munkálatai is.

A III. ütemben elvégzendő feladatok érintik a Szentháromság tér Kossuth utca Asztrik tér közötti szakaszát is (Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény előtti szakasz), így ez a szakasz 2021.08.01.-2021.09.10. napjáig lezárásra kerül. Ezen időszakra új ideiglenes fogalmi rend kialakítása vált szükségessé. A Szentháromság tér Kossuth utca – Asztrik tér közötti szakasza lezárásra kerül. Az Asztrik tér és az Érsekkert utca ezen időszakban a Martinovics utca felől a Kunszt utcán át közelíthető meg (csatolt térkép szerint), mely utcák forgalma a jelzett időszakban kétirányú, és zsákutcaként funkcionál majd. Az ideiglenes forgalmi rend változásokat kihelyezett jelzőtáblák mutatják majd.

A lezárással érintett utak, utcák, terek az elkövetkező hónapokban várhatóan az alábbiak lesznek:

1.     Kalocsa Szentháromság tér

időpontja: 2021. augusztus 01. – 2021. december 31-ig

2.     Kalocsa Szentháromság tér: Kossuth utca – Hunyadi utca közötti szakasza, valamint a Hunyadi utca 2. számú ingatlan előtti utcaszakasz.

időpontja: 2021. augusztus 01. – 2021. december 31-ig

3.     Kalocsa Szentháromság tér: Asztrik tér – Kossuth utca közötti szakasza

időpontja: 2021. augusztus 01. – 2021. szeptember 10-ig

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy körültekintően közlekedjenek a megadott szakaszokon!

MINDENKINEK JÓ „KÖRÜLTEKINTÉST” KÍVÁNUNK!

Kalocsa Szentháromság tér II.b. – III. ütem kivitelezési munkálatai miatti ideiglenes forgalom korlátozás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek