2024 május 20. hétfő
KezdőlapKözéletKalocsai Médiacentrum avagy a kalocsai KESMA

Kalocsai Médiacentrum avagy a kalocsai KESMA

Múlt pénteken gondoltam, kicsit körbenézek a kalocsai médiában helyi hírek és események, esetleges vélemények után kutatva. Vajon mit kínál a kalocsai sajtó? Mit és hogyan mutatnak be a városi történésekből?

Szomorúan tapasztaltam, hogy szépen lassan, de Kalocsán is kiépült a fideszes sajtóbirodalom. Ennek országos változatát KESMA-nak, míg helyi másolatát Kalocsai Médiacentrum-nak hívják.

A KESMA a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány rövidítése– egy 2018-ban alapított magyar alapítvány, ahova több, mint 400 médium, online híroldal, rádió- és tévécsatorna ingyen vándorolt a fidesz-közeli médiavállalkozóktól.

A fenti alapítvány nem más, mint egy állam által, költségvetési, illetve adópénzen fenntartott „fideszes médiabirodalom”, célja a kormánypárti tömegtájékoztatás, másnéven propaganda.

Na, de nézzük a a kalocsai kínálatot:

Kalocsa Néplap : Font – Filvig – Font – Filvig – Schmidt Raymund KIK-es rendezvényen – Hotel nyitó (Kalohirek-en is fellelhető képpel, csak nem ugyanazok írják?). A cikkekben persze minden szép és jó. Minden épül-szépül. Nekem kicsit az 50-70-es évek propagandasajtójára emlékeztet a valaha szebb napokat megélt kiadvány. Az újság 2020 októbere környékén került olyan vállalkozóhoz, aki a polgármester főtanácsadójának, Palásti Györgynek jóbarátja.

Menjünk tovább, nézzük körül online:

Kalohirek.hu : Hotel nyitó (ez a kép ismerős a Kalocsai Néplap főoldaláról) – Font + Filvig megnyitó – Zsikó KIK – Filvig vezette önkormányzati csapat evezése – Filvig elnökölte Kalocsa Jövőjéért Egyesült rendezvénye

Na hátha a Kalocsa TV Híradójában lesz valami érdekes!

Kalocsa TV – fő hírek: Font Sándor – dr. Körmendy Szabolcs – dr. Bábel Balázs

Ezek megjelenési formája és nevei ugyan eltérnek, de egy közös bennük: mindhárom médium főszerkesztője Zsiga Ferenc, akinek irányítása alatt működik ez a Kalocsai Médiacentrum néven futó propagandagépezet.

Kinek saját ízlésére bízom, meddig és milyen mélységben szeretne szemezgetni a már a semlegesség látszatára sem adó kormánypárti érdekeltségű kalocsai médiumok között vagy más forrásból is próbál tájékozódni a helyzetről.

Jó szórakozást és ne feledjék, ha a város nem is, de a propagandamédia velük erősebb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek