2023 december 7. csütörtök
KezdőlapKözéletA városi cég, amiben nincsenek alkalmazottak, csak vezetők

A városi cég, amiben nincsenek alkalmazottak, csak vezetők

Korábban jelent már meg több cikk a 6300.hu-n a Kalocsai Innovációs Központ Kft. megalakításának anomáliáiról. (Ezeket itt és itt olvashatja)

Ezekben már akkor furcsállta a szerző, hogy pályáztatás nélkül (felmerült, hogy párthűségi alapon) nevezték ki a cég élére azt a Zsikó Zoltánt, aki egy bátaszéki fideszes önkormányzati képviselő, így eddig nem sok köze volt Kalocsához.

Gondoltam megnézem, milyen munkaerővel vágott neki a cég a nagy céloknak. Röviden bemutatom az itt dolgozókat és azok juttatásait:

Zsikó Zoltán ügyvezető – róla korábban már olvashattunk. Kíváncsian várom, hogy bátaszéki választókat hogy fogja tudni Kalocsáról képviselni.

Palásti György városfejlesztési divízióvezető – a kecskeméti Onecreative Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Dr. Filvig Géza volt kampányfőnöke,

Borbola Péter városmerketing divízióvezető – kalocsai származású programtervező matematikus, Zöld Marketing Kft. ügyvezető-tulajdonosa, mely cég korábban Baján a Dél+TV online médiát üzemeltette,

Horváthné Szekeres Gabriella titkárságvezető – bátaszéki származású, korábban Bátaszéken, a polgármesteri hivatal hatósági osztályának a vezetője is volt, majd a Zsikó Zoltán vezette szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ-nál titkárságvezetőként dolgozott (ebből az intézményből távolították el Zsikót),

Csapai Tamás turizmusfejlesztés divízióvezető – kalocsai, a néhai Csapai Lajosnak, a kalocsai médiaélet kiemelkedő alakjának fia, a KALOCSA-Gold Tours Utazási Iroda Kft. ügyvezető-tulajdonosa,

Török Ferenc városmarketing csoportvezető – korábbi polgármester és önkormányzati képviselő, a Pro-Q Reklámszervező Kft., valamint a Magyar Bio Szívószál Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A névtábláról hiányzik még egy titkársági ügyintéző hölgy, aki havi 150.000 Ft juttatásban részesül.

Emellett asszisztensi feladatok ellátására is nyílt egy bérezési csatorna, mely további havi 250.000 Ft.

A közérdekű adatigényléssel foglalkozó Átlátszó.hu oldalán minden adat szerepel a Kalocsai Innovációs Központ Kft. munkaügyi szerződéseiről.

Ezeket összegezve állományi és kiadási lebontásban jelenleg így néz ki a cég havi és éves bérköltsége:

Ez így járulékokkal több, mint 50 milliós éves kiadás, ami már csak azért is érdekes, és elgondolkodtató, mert ezzel szemben költségtakarékosság miatt az év elején a Viski Károly Múzeum állományából 7 embert küldtek el, a Polgármesteri Hivatal pedig néhány napja 4 fővel szűkítette az állományi létszámát.

Mindezek után jogosan elvárható, hogy ekkora bértömeg mellé most már a kalocsaiak lássanak hasonló mértékű teljesítményt is!

Az mindenesetre vitathatatlan, hogy a cég hű a nevéhez. “Nonprofit Kft.” Mert profitot eddig tényleg nem termeltek…

6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A Kalocsa TV-től is küldtek el embereket szintén költségtakarékosság miatt. Sikerült rengeteget spórolni. Ja nem. 🙂

 2. Néhányan letettük már névjegyünket Kalocsa város közművelődésének szervezése terén. A mi véleményünkre, tanácsainkra vajon nem kíváncsi senki? Eredményes munkát kívánok az ifjú Titánoknak!

 3. Mit csinál ez a cég? Mik a feladatai? Eddig mit hozott létre? Hogy egy kórháznak, egy múzeumnak mik a feladatai, azt tudjuk. Az innováció szó jelentése:
  innováció
  Szakmai fejlesztés, újítás létrehozása, egy új ötlet megvalósulása. A kreativitás (például feltalálói ötlet) akkor válik innovációvá, ha meg is valósul (a feltalált dolog, eszköz gyártása megindul), vagyis ha az ötletet, elképzelést végül a napi gyakorlatban is alkalmazzák, ha tehát a kreativitás innovatív produktummá válik.

 4. Szép kis csapat, szép kis apanázs ellenében, nulla teljesítménnyel. Olyan valakitől várja Kalocsa a turizmus fejlesztését, akinek NAV végrehajtás van a cégén 2017 decemberétől? Olyan ember igazgatja KIK-et, aki Szekszárdon már egyszer megbukott? Ki az a Palásti, aki nélkül a Bürgermeister tárgyalni sem tud/mer? Ez kell a kalocsai embereknek?
  Valahogy megint dejavum van, mint buliferkóék idejében….

 5. SZEMÉT INGYENÉLŐ TETVEK. MIÓTA HÍVJÁK A SEMMITTEVÉST MILLIÓS FIZETÉSEKÉRT, “NONPROFIT”- NAK ? KÖZMUNKÁSOK MÉG MINDIG 50 EZER FORINTOS ALAMIZSNÁÉRT DOLGOZNAK, AZÉRT, HOGY EZEK A SZARHÁZIAK JÓL ÉLJENEK ! VAN BŐR A POFÁTOKON ? HÁNYADÉKOK !

 6. Innováció? Röhej. Nonprofit? Az biztos. Bátaszékiek? Mit keresnek Kalocsán? Ezt tudom: helyi viszonylatban hatalmas pénzeket.
  Mondjuk a Kiscsapaitól nem ezt vártam.

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek