2023 szeptember 23. szombat
KezdőlapKözéletA Skatepark nem szeméttelep

A Skatepark nem szeméttelep

Vasárnap lakossági bejelentést kaptam, melyet személyesen is megvizsgáltam és elszomorító látvány fogadott a nemrég átadott Skatepark pályánál.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00436 az. sz., „Skatepark Kalocsán” c. Európai Uniós pályázat megvalósítási időszaka a műszaki átadás-átvételi eljárás 2020. november 9-i sikeres zárását követően 2021. március 31. napjával hivatalosan is véget ér.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 11.435.386 Ft Európai Uniós támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), azon belül is a Közösen Kalocsáért Helyi Közösség által az Értékeink mentén c. Helyi Közösségfejlesztési Stratégia részeként meghirdetett TOP-7.1.1-16-H-090-2 kódszámú helyi felhívás nyertes pályázataként.

A projekt célja, hogy a Kalocsa, Kiss János utca 2. szám alatt található Molnár Ferenc Sport- és Szabadidő Központ sportolási palettáját színesítve, a jelenleg a városi köztereken sportolókat egy a céljuknak megfelelő helyen összpontosítsuk kortól, nemtől függetlenül, ezzel is segítve a közösség egymásra találását, új kapcsolatok kialakulását. A pálya egy olyan, eddig a helyi sportélettől szeparált közösséget vont be a városi sport vérkeringésébe, akik az általuk képviselt sportban egyénileg tudnak eredményeket elérni, fejlődést bemutatni.

A fejlesztésnek köszönhetően az eddig a városban különböző helyeken sportoló fiatalok egy adott területen, ellenőrzött környezetben hódolhatnak aktív sportszenvedélyeiknek.

Amikor a város pályázott és megcélozta a fiatalokat, segíteni szeretett volna és nem éppen azt gondolta, hogy néhány hónap alatt le lesz züllesztve és mindenki számára használhatatlan, mocskos, ráadásul veszélyes, üvegszilánkokkal szétszórt területté válik a pálya és környéke.

Kérlek Benneteket, csak annyira legyetek igényesek, amennyire otthon lennétek, mert gondolom a szobátok és az udvarotok nem így néz ki! Vigyázzunk a városra és lakókörnyezetünkre.

Tegnapi napon elküldtem a városgazdáknak ezeket a lehangoló képeket, hogy minél előbb visszanyerhesse a pálya és környezete régi kinézetét. Meglepődésemre, de egyben nagy örömömre, még vasárnap is válaszoltak megkeresésmre, és ígéretet kaptam, hogy mai nap már kézbe veszik az ügyet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek