2024 május 21. kedd
KezdőlapKözéletSZÉP GESZTUS! Képviselőink, és a polgármester is felajánlotta egy havi tiszteletdíját a...

SZÉP GESZTUS! Képviselőink, és a polgármester is felajánlotta egy havi tiszteletdíját a Máltai Szeretetszolgálatnak

Míg legtöbbünk a sonka-tojás-kalács triumvirátussal volt elfoglalva, egy igazán szép kezdeményezés indult el városunkban!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntese megkeresete Dr. Körmendy Szabolcs képviselőt azzal a kéréssel, hogy segítsen a Covid járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő Szeretetszolgálatnak. A kérés indoka részben bevételeik kiesése, másrészt, mert egyre többen szorulnak a segítségükre.

Néhány napja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntese keresett meg:"….Egyrészt sokkal többen kérik a…

Közzétette: Dr. Körmendy Szabolcs – 2021. március 29., hétfő
dr. Körmendy Szabolcs Facebook

Körmendy doktor rendkívül nagyvonalú felajánlást tett!

Egy havi tiszteletdíját ajánlotta fel készpénzben a szervezetnek (ugyan nem derül ki a posztból, de nyilvánvalóan a képviselői tiszteletdíjra gondolt). Továbbá minden ismerősét arra biztatja, hogy támogassa a Máltaiakat.

Mint emlékezhetünk rá, Körmendy Szabolcs korábban is indított jótékonysági gyűjtést, így gyűlt össze 2020-ban 1,5millió forint a kalocsai gyermekosztálynak vásárolt vénaszkennerre.

Ez a mostani akció azonban előreláthatólag felülmúlja az előbbi gyűjtést, ugyanis az Önkormányzat felkarolta a kezdeményezést. Dr. Filvig Géza polgármester Húsvét utáni facebook bejegyzésében megosztotta Dr. Körmendy posztját és kiemelte:

“A képviselő úr egy havi tiszteletdíját felajánlva indította útjára a kezdeményezést, amihez azóta képviselőtársaim is sorban csatlakoznak,

és Én is megteszem!”

‼️‼️‼️Segítsünk együtt‼️‼️‼️Múlt héten dr Körmendy Szabolcs képviselőtársam egy hozzá érkező, privát megkeresés…

Közzétette: Filvig Géza – 2021. április 6., kedd
dr. Filvig Géza Facebook

Anélkül, hogy bárkinek a zsebében turkálnánk (bár ezek az adatok nyilvánosak), összeadjuk a polgármesteri, a képviselői tiszteletdíjakat, akik már most többen jelezték polgármester úr felé részvételi szándékukat (fejenként 90-110e Ft), és a kollektív összetartás feltételezi, hogy Simon Zoltán alpolgármester is beszáll az akcióba, így az összeg már most meghaladja a

1,5-2 millió forintot!

És a vállalkozókról még nem is beszéltünk,akiket a polgármester megszólított, az ő hozzájárulásuk még tovább növelheti az összeget.

Előreláthatóan 2-3 millió forint is összegyűlhet.

Így Körmendy doktornak köszönhetően talán az eddigi legnagyobb jótékonysági gyűjtés indult el!

Végre egy olyan kezdeményezés, melyben a képviselők pártállástól függetlenül, közösen segíthetnek.

Az adományozás természetesen soha nem arról szól, hogy az adományozó saját magát népszerűsítse, de talán most belefér Filvig polgármester önkormányzat nevében tett felajánlása, miszerint

mindenki, ”aki a Máltai Szeretetszolgálatnak leadja adományát az elkövetkező két hétben, és jelzi, hogy dr. Körmendy Szabolcs felhívásának keretében teszi, támogatói oklevélben fogjuk részesíteni!”

Azért azok se csüggedjenek, akik esetleg más szervezeten keresztül adakoztak és emiatt nem kapnak emléklapot az Önkormányzattól. Nem az elismerés számít, hanem az, hogy jót tettünk!

Mivel ez egyben azt is jelenti, hogy az adományozók neve nem titok, levélben kérjük Polgármester urat, hogy nevesítse azokat a képviselőket, akik rajta kívül még felajánlották a tiszteletdíjukat, mert szeretnénk őket mi is kiemelni ezzel megköszönve nekik a segítséget! Mert nincs ellenzéki vagy kormánypárti rászoruló. Csak olyanok vannak, akiknek szükségük van a segítségünkre!

Úgy látszik a polgármester úr is felismerte ezt, mivel posztja utolsó mondatában mintha finomította volna eddigi szlogenjét a következőre:

„Kalocsa velünk, mindannyiunkkal erősebb”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kalocsai Csoportjának vezetője, Miklós Györgyné kérdésünkre elmondta, hogy leginkább pénzre van szükségük, de a konzerveknek, és tartós élelmiszereknek is nagyon nagy hasznát tudják venni, mert nemcsak a hajléktalanokat látják el, de egyre több rászoruló család is jelentkezik segítségért.

A felhívás után a 6300.hu is csatlakozik a gyűjtéshez és korlátozott anyagi lehetőségeinkhez mérten mi is próbálunk adakozni.

Bár az eredeti, Körmendy Szabolcs oldalán található Facebook poszt illusztrációjaként látható Szent Mártontól még nagyon messze vagyunk, de mindenképpen ígéretes, hogy egyre többen észrevesszük a segítségre szorulókat, és közösen segítünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek