2023 január 29. vasárnap
- Hirdetés -
KezdőlapKözéletOrbán Viktor Kalocsán?

Orbán Viktor Kalocsán?

Ilyenkor, december elején nem lepődik meg az ember, ha különös szerzeteket (Mikulás, krampusz) lát az utcán.

 November elején a polgármester közösségi oldalán láthattunk egy esti felvételt, ahogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel „pacsiznak” a Szentháromság téren. Polgármester úr meglepően szűk hangvételűen kommentálta az eseményt:

Az este folyamán egyeztettem Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrral Kalocsa ügyeiről, többek között a Szentháromság tér befejezésének támogatásáról is biztosított.”

(Azért többet is megérdemelt volna ez a látogatás, sok, kevésbé fontos dolog kapcsán polgármester úr nem szokott spórolni a karakterekkel.)

Végre! Ez jó hír, nincs Kalocsán ember, aki nem örülne annak, ha végre befejeznék az építkezést! De a kisördög is megszólal bennem: „Nyugtával dicsérd a napod! Hányszor kaptunk már ígéretet a gyors befejezésre?!”

  Sokan vagyunk, akik az esti órákban, mindegy milyen évszak van, rendszeresen sétálunk, járjuk Kalocsa utcáit. Ki a párjával, ki a kutyájával, és olyan is van, aki egyedül.

Az elmúlt héten, kedd este (11. 24.) a figyelmes sétálók szokatlan jövés-menésre lehettek figyelmesek (szintén) a Szentháromság téren, és környékén. Az esti kijárási tilalom kezdetét megelőző órákban nem szokatlan az átlagosnál nagyobb forgalom, mindenki besűríti elvégzendő dolgait a korlátozásmentes időszakba. Az azért már nem szokványos, ha ilyenkor, hétköznap estefelé, a 20:00 órai kijárási tilalom előtti órákban több, idegen autó hajt be az érseki palota udvarába. Ha még géppisztolyos katonákat is látunk, bizony nem a Mikulás és krampuszai jutnak eszünkbe!

Találgat az emberfia, de inkább kíváncsian figyeli a híradásokat, elsősorban a polgármester Facebook oldalát, ahol egy szó sem esett arról, kik járhattak Kalocsán azokban az esti órákban!

Néhány nap elteltével információ morzsák jöttek innen, is onnan is. Mint egy kirakós játék darabjai, úgy kerültek egymás mellé annak a kedd estének a mozaikjai.

Jelenlegi, nem feltétlenül minden részletében pontos információink alapján az alábbi képet sikerült összeraknunk:

2020. 11. 24-én az esti órákban Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Kalocsára érkezett. Egyenesen az érseki palotába ment, állítólag Dr. Bábel Balázs érsek urat jött megköszönteni 70. születésnapja alkalmából.

Orbán Viktor mellett jelen voltak még Balog Zoltán volt miniszter, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, és Spányi Antal a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke.

Az éjszakát az érseki palotában töltötték, betartva a kijárási tilalmat, és szerdán, reggeli után távoztak.

Arról nincs tudomásunk, hogy akár Font Sándor képviselő, akár dr. Filvig Géza polgármester jelen lett volna az eseményen. Valószínűleg pusztán magánlátogatás volt, Orbán Viktor köztudottan közeli barátságot ápol Dr. Bábel Balázzsal.

Abban azért bízunk így Szent Miklós napja környékén, hogy akár Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Kalocsa Város Díszpolgára), akár Orbán Viktor miniszterelnök, nem üres „puttonnyal” érkeztek Kalocsára!

Ha valaki szeretné pontosítani, vagy kiegészíteni cikkünket, szívesen állunk rendelkezésére!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek