Kezdőlap Közélet Király Róbert képviselő gondolatai a választásról és annak tétjéről

Király Róbert képviselő gondolatai a választásról és annak tétjéről

Dátum

A hétvégén időközi önkormányzati választás lesz Kalocsán a Kertvárosban. Javában dübörög a kampány, megismertük a jelölteket, és újból plakátok színesítik az amúgy is zöld városrészt.

A magyar választási rendszer gyökeres átalakítása (részvételi küszöb elhagyása, körzetek átalakítása, 2 fordulós rendszer eltörlése, győzteskompenzáció, ellenőrizhetetlen levélszavazatok) és a média bekebelezése az egységes erővonal mentén működő pártot, és annak képviselőit juttatják a parlamentbe. Így lehetett az, hogy a FIDESZ-KDNP 2018-ban a szavazatok kevesebb, mint felével is 2/3-adhoz tudott jutni.

A tavalyi önkormányzati választásokon is volt olyan eszköz a kormánypárt kezében, amit használni is tudtak: az ellenzéki oldal megosztásával (Mi Hazánk Mozgalom támogatása, álképviselők indítása) több áljelöltet indítani, ezzel szétmorzsolni az ellenzéki szavazatokat. A megosztási recept bevált, az eredmény ugyanaz volt, mint az országgyűlési képviselői választásoknál: a szavazatok 46 %-a Kalocsán is 2/3-adot hozott.

“Minden kalocsai polgármestere” elkezdte saját, igen egyedire sikerült gyűlöletkampányát. Ebben ugyan programokat, célokat nem ismertünk meg, de félremagyarázást, a másik lejáratását és nem mellékesen megint több kínos elszólást hallhattunk.

A demokrácia legfőbb jellegzetessége nem a közvetlen néphatalom, hanem a közhatalom választásának a legitimációja, azaz leegyszerűsítve minden állampolgár választhat és választható. Jelen esetben erre a kormánypárti résztvevőn kívül még 3 jelölt vívta ki magának a jogot. Azaz összesen 4-en indulnak.

Ha valaki be akar jutni a képviselő-testületbe, annak bizony-bizony le kell győznie a FIDESZ-KDNP által indított jelöltet. Tehát a polgármester szavaival ellentétben – ez nem cél, hanem egy eszköz a mandátum megszerzéséhez.

forrás: valasztas.hu

Alpolgármester úr is brillírozott, a gyűlölet tőle sem állt messze, persze ezt ráhúzva a vele szemben álló baloldali erőkre.

Tőle megismertünk egy új szóösszetételt: horrorkoalíció. Ezt próbáltam értelmezni, sajnos nem tudtam, ezért még a wikipédiát is segítségül hívtam.

Horror = latin eredetű angol szó jelentése iszonyat, rémület.
Koalíció = latin eredetű szó, szövetséget, (politikai) egyesülést jelent.

Mindenkire rábízom, mit takarhat ez a két szó így összerakva, de kíváncsian várom a magyarázatokat…

Nem maradt ki természetesen az álcivilség, a sumákolás, Gyurcsány Ferenc és a függetlenség elvesztése, minden olyan kifejezés, amit a kormányzati propaganda-gépezet kitalált és persze előír. Most Soros Györgytől és a migránsoktól egy ideig mentesültünk, de kétségem nincs afelől, hogy nem sokáig.

Alpolgármester úr továbbá még azt írta, hogy Arnold Adrien a FIDESZ-KDNP-KJE jelöltje őszintén vállalja és azonosul azzal az értékrenddel, amit a mögötte álló jelölőszervezetek képviselnek. Ez az értékrend szerint, amit Kalocsára is meghívott vendége, Bayer Zsolt kinyilatkozott:

„Magyarországon él 2,8 millió tisztességes ember, akik a Fideszre szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat a francba, még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk.”

forrás: facebook

Tehát ennek az értékrendnek mentén haladhat a város a sohasem látott felemelkedés felé.

Semmi kétségem, hogy Adrienn tetteivel a városrészért, a városért szeretne tenni, szavazatával pedig a pártelőírásoknak megfelelni. Sajnos Adrienn kérdőíve, amiben a várost és körzetet érintő céljairól és elképzeléseiről ad számot, számomra nem ismert, de ezek szerint kormánypárti oldalról sem olvasták dr. Vincze András sem tavalyi, sem idei programját. Bátran ajánlom, mielőtt mandátumszerzésének okát elbagatellizálnák, sőt – mint a körzetben lakó és minden kalocsai polgármestere – esetleg meg is hallgathatta volna őt…

Végezetül Tisztelt Kalocsaiak! Hiszem, hogy addig élhetünk csak demokráciában, ha a fékek és ellensúlyok rendszere még működhet. Ennek egyik legfontosabb része a választás.

Kérem vessék latba az igazi jelöltek programjait, céljait, azok mögött álló hatalmi elvárásokat és hozzanak jó döntést és menjenek el szeptember 20-án szavazni !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

A legnépszerűbbek

Indulhat a Paks-Kalocsa híd építése

Hivatalosan is eredményt hirdettek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) által kiírt tenderen, amellyel a Kalocsa és Paks között épülő új Duna-híd...

Győzött Dr. Vincze András. Hogyan tovább?

2020. szeptember 20-án időközi választás volt Kalocsán melynek előzményeiről korábbi cikkünkben már beszámoltunk. A választási eredményeket az urnazárás után viszonylag hamar lehetett...

Véget ért a választás. A győztes Dr. Vincze András

Városunkban a mai napon időközi választást tartottak. A 7. választókörzetben járultak a lakók az urnákhoz, hogy a Jánosi György visszalépésével megüresedett helyre...

„Nem igaz, hogy senki nem marad ellátatlanul” – nyílt levet írt az aneszteziológus

"Több mint tízezer szabad ágyunk van, ha romlana a helyzet a lélegeztetőgépek rendben vannak, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre, ellátatlanul...

Szél Bernadett: Az ország megérett a változásra!

Véget ért a manipulációs ívek gyűjtése, a Hadházy Ákos és Szél Bernadett szervezte tiltakozás eredményeként 260 ezer ív gyűlt össze. A gyűjtést...