2024 május 21. kedd
KezdőlapPolitikaKözügy és magánügy keveredése - hol a határ?

Közügy és magánügy keveredése – hol a határ?

A kegyelmi botrány kapcsán kirobbant gyermeg-bántalmazási ügy szinte már teljesen a feledés martalékává vált.

Ennek egyik oka a közvéleményt azóta is tematizáló Magyar Péter.

Állításai nem abszolút értékekben jelentettek újdonságot, viszont abban a relatív kontextusban, hogy ő a volt igazságügyi miniszter volt férje és a Fidesz köreiből kibeszélő ember, már valóban érdekes állításokat és álláspontot fogalmazott meg. Mindez odáig eszkalálódott, hogy a volt igazságügyi miniszter, aki visszavonulni kényszerült a kirobbant kegyelmi ügy kapcsán, nagy nyilvánosság előtt teregette ki a magánéletének részleteit.

És itt ágaznak ketté az események.

Magyar Péter politikai állításokat fogalmaz meg, melyeket hangfelvétellel támaszt alá. Hogy ezek mire elegendőek, azt a jogi eljárások tisztázzák majd, de ha számára kedvezőtlen irányba haladnak az események a maffia állam kártya ‘Jolly Joker Kent’ a kézben van mindig. Ezzel szemben Varga Judit poklában nincs okunk kételkedni, de Magyar Péter politikai állításaira magánéleti hiteltelenítéssel válaszolni disszonanciát okozó megnyilvánulás. Hogy mi lehet ebben a kérdésben a valóság, azt talán soha nem tudjuk meg éppen azért, mert látjuk mindenki igazságát ebben a dologban. Politikai értelemben ezek a szálak a legmagasabb szintre is elvezetnek, személyesen a miniszterelnökhöz is. Ebben a kérdéskörben neki is válaszolnia kell azokra a kérdésekre, melyek a társadalomban jelentkeznek. Annyi biztos, hogy a minden undort kiváltó gyermek-bántalmazási botrány feledésbe merül egy olyan eseménysorozat hatására, melynek jelenlegi állapot szerinti jellegzetes momentuma Varga Judit kitrárulkozása Hajdú Péter műsorában. A bántalmazottak nagyobb figyelmet, és főleg igazságszolgáltatást érdemelnek. Ha Varga Judit bántalmazott, akkor ez neki is jár. Az ellenzéki pártok hallgatása ebben az ügyben a kegyelemdöfés politikai értelemben. A kormány oldal reakciója a Magyar Péterrel kapcsolatos hirtelen megvilágosodással, a propaganda működésével, a szekunder szégyenérzet állapotát idézi meg. A közelgő önkormányzati választások kapcsán ez különösen fontos, hiszen bizalmat kérni ma a kormány pártok vagy éppen az ellenzéki pártok nevében finoman szólva sem lehet kellemes feladat.

Egy minden értelemben vett tehetetlen ellenzék nem igazán tud szavazókat gyűjteni.

A gyermek bántalmazás, a kegyelmi ügy, a lemondások, és most Varga Judit és Magyar Péter kapcsolati drámája, ami politikai üggyé vált olyan homlokra égetett jegyek, melyek most minden Fideszes homlokán megjelennek.

1 hozzászólás

 1. Nincs határ. Pontosan kell tudni, hogy a világban és országunkban vannak pedofilok, és a gyermekeket egyes intézményekben a felelősök, pont a nevelők-résztvevő dolgozók is részesíthetik ebben a mocsokban. Ez több ezer, tízezer gyermeket jelent, és ez az adat – terror – számukra naponta fennáll!
  Pontosan tudható, hogy semmiféle arányban nem áll 1 családnak (Varga-Magyar család) bármily konfliktusaival az előző szenvedésmennyiség, valamint; milliónyi magyar családnak a fideszkdnp bevezetett devizahitel utáni – szintén fideszkdnp lehetővé tevő, – SŐT, erőltetett árverezések/kilakoltatások általi “nincstelenné tételük”.
  (A devizahiteleket 2001. nyarán az I. Orbán-kormány engedélyezte, a „2001. évi XCIII. törvény a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról” című jogszabállyal. )
  Ez, ha erre 1 millió személyt számítunk, és az életükbe a negatív beavatkozás pld. 5 év, akkor ez hatalmas anyagi kár, és szenvedésmennyiség, 1 825 000 000 nap, (egymilliárd nyolcszázmilló nap). Vélhetően nem csupán 5 évet lop el ez az ügy ezektől az emberektől.
  Magyar Péter kötelező feladata lett volna már előbb előhozni az adatait – bármilyen körülmények közt jutott hozzá(!) – mert a Magyar lakosságnak az anyagilag kivéreztetett tagjai élete, jogaik NER általi kijátszása is, ezt megköveteli egy lelkiismerettel rendelkezőtől; sőt, ha ezekre van “igazoló adata”.
  Mert sokan szeretnének adatok nélkül is eljárni érdekükben, csak, azzal nem sokra mentek,….. mert a NER tagság egymást védi.
  A hatalmas pénzösszeg, a mérhetetlen embermennyiségnek nyomorúságot okozó devizahitel és azt követőn a vagyonuk kijátszása után rajtuk röhögő kormány – és a pedofil kormánytagok, vagy kormányközeli pedofilok lebukása – körüli bizonyítékokat “nem lehetett nem közzé tenni”.
  Összegezve: milliók életben maradási igényét, szükségleteiket előmozdító igazságok, pláne jogi úton való bizonyítása előtt nem lehetNE akadály, – mert a nem jogi módszereket folyton kineveti a NER, – tehát akár hős Magyar Péter, akár nem; ez emberi kötelessége is volt; mert ilyen akár “rész adatokhoz” sem igazán fér hozzá más, ugyanis a szóba hozott NER aljasok, a mocskok ilyen adatokat önmagukról nem adtak közre.

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek