2024 június 12. szerda
KezdőlapKözéletA Békés Kalocsáért Egyesület polgármester-jelöltje Bolvári Ferdinánd

A Békés Kalocsáért Egyesület polgármester-jelöltje Bolvári Ferdinánd

Sokáig kellett várni a Békések hivatalos bejelentkezésére, főleg annak a tekintetében, hogy más aspiránsok ezt már február elején megtették. A hivatalos bejelentést március 22-én tették meg, de politikai ellenfeleiket ez nem gátolta meg abban, hogy már jóval korábban is potenciális indulóként tekintsenek a civil szervezetre és magára Bolvári Ferdinándra, mint a Békések polgármester-jelöltjére.

Sajtótájékoztató 2024. március 22.

A hivatalos bejelentés során a felszólalók elmondása szerint a 2019-es választási vereséget a B-KE az előnyére fordította. Kerpács Rezső az egyesület tagja szerint az akkor kapott 32%-nyi szavazat felelősséget jelentett, ezért igyekeztek azt megszolgálni. Média, karitatív tevékenység, ételosztás és ételdoboz, ismereterjesztés, a lakosság érdek-képviselete, szakmai munka és kerekasztal beszélgetések jellemezték az elmúlt éveket, ahol heti rendszerességgel zajlott a munka. Emellett a B-KE önkormányzati képviselője, Király Róbert a testületben tartotta a frontot.

Bolvári Ferdinánd megjelenésében lendületet képviselve kezdett bele a jelenlegi helyzet értékelésébe és természetesen a problémák megoldási lehetőségének taglalásába. Bolvári szerint az önkormányzat eddigi munkája hagy kívánnivalót maga után, hiszen egyszerűen fogalmazva a 2019-es győzelmet hozó ígéretek egyike sem valósult meg, amivel a jelenlegi vezetésnek el kell számolnia.

A megoldások között a szolgáltató szektor megerősítésére, és ezen a területen adódó innovációra hívta fel a figyelmet. Mivel ez egy bejelentés volt a részletes program ismertetés elmaradt, de a választási kampány során ezeket részleteiben fogják kifejteni a Békések.

Összeségében egy előre mutató, pozitív hangulatot keltő bejelentés zajlott le, ahol a hőn áhított összefogás is megvalósulni látszik, hiszen a BKE-t támogatja a Jobbik-Konzervatívok, a kalocsai MSZP, a Momentum, és az LMP is.

A Békések ezt együttműködésnek hívják, hiszen a munka már hónapok, illetve évek óta zajlik az szervezetek között a pártpolitikát mellőzve.

A Békések megjelenésén és üzenetén szemmel látható a befektetett munka, ami most beérni látszik. Bolvári Ferdinánd ezzel a csomaggal Kalocsa következő polgármestere lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek