2024 július 20. szombat
KezdőlapKözéletII. Felnőtt szavalóverseny Kalocsán

II. Felnőtt szavalóverseny Kalocsán

Március 15-én hagyományosan minden délelőtt az általános és középiskolásoknak hirdet szavalóversenyt a város, a Békés Kalocsáért Egyesület hagyományosan a felnőtteket szólítja meg Kalocsán, hogy március 15-én délután versben mondják el érzéseiket.

Szó szerint érthetjük az előző mondatot, hiszen az idei év felnőtt szavalóversenyének a témája a “Szerelem, Szeretet” volt.

A Szavalóverseny itt megtekinthető, iratkozzon fel Youtube csatornánkra:

A délután első meglepetése volt (a szervezőknek is:)) Kapitány Petra és Kovács Lujza kedves éneke Kapitány Áron zongorakíséretével.

A kötelező verset a nagyközönséget javaslatai alapján választottuk ki, talán rendhagyó módon nem egy klasszikus, hanem egy kortárs költő, Sohonyai Attila Szeretni beláthatatlanul című versére esett a választás. Ha kortárs, akkor miért ne ünnepelhetnénk vele együtt a “Szerelmet, Szeretetet”? Hívásunkra azonnal igent mondott Attila, és legnagyobb örömünkre elvállalta a zsűri elnöki szerepét is.

A zsűri:

Sohonyai Attila – A kortárs irodalom egyik legnépszerűbb, leghallgatottabb költője, a kötelező vers szerzője

Supka Éva –  újságíró, költő, és a Kiskőrösi Szilveszter Társulat vezetője.

Medgyesi Enikő – Sohonyai Attila párja, a Szeretni beláthatatlanul című vers múzsája.

A mezőny legifjabb tagja 19, a legidősebb 85 éves volt. Fantasztikus élmény volt látni, hogy ugyanaz a vers a szerelemről, minden korosztályban másképp ébreszt mély érzelmeket.

A verseny díjai:

1. helyezés: 50 000 Forint

2. helyezés: 30 000 Forint

3. helyezés: 20 ezer Forint

készpénzben.

Különdíj: 10 000 Forint, és Hermann Jánosné Véső alatt című könyve.

La Coma Bisztró adott helyet a programnak, a szünetekben Kapitány Áron kápráztatta el a közönséget virtuóz zongorajátékával, neki köszönhetően igazi kávéházi hangulatban repült az idő.

eredmények:

  1. helyezett: Tóth Árpád Imre, Kalocsa (Endrődi Sándor: A sok ábrándból…)
  2. helyezett: Morvai Luca, Kalocsa (Andrássy Réka: Lehetetlen bakancslista)
  3. helyezett Zarándó Bianka, Kecskemét (Radnóti Miklós: Szakítottunk)

A versenyzők szavazatai alapján a különdíjat Unszorg Nóra kapta, aki Bajáról érkezett (Petőfi Sándor: Minek nevezzelek).

A felnőtt szavalóverseny szervezése tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult, és az idei óriási érdeklődés, a pozitív visszajelzések tovább erősítik a Békések e szándékát.

A rendezvény média-nyilvánosságát a 6300.hu biztosította.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek