2024 július 16. kedd
KezdőlapKözéletBoldog Karácsonyt, Szent Kereszt Kórház!

Boldog Karácsonyt, Szent Kereszt Kórház!

A Békés Kalocsáért Egyesület tagjai karácsonyi ajándékkal érkeztek a gyógyító intézménybe.

Ha jelenleg valaki a kalocsai kórházban jár, akkor sajnálattal tapasztalhatja, hogy sok helyen hiányoznak a mennyezeti panelek az épületben. Legtöbbször azért, mert az ott futó csőhálózat meghibásodásai miatt eláztak, vagy a javítások során meghibásodtak, eltörtek és ezt követően nem volt pénzügyi forrás a pótlásukra. A betegek a burkolat nélküli csövek látványától esetenként el is bizonytalanodtak, hogy ilyen körülmények között vajon szakszerű ellátásban lesz-e részük? Természetesen igen, de hogy ez a gyanú fel se merülhessen a jövőben, megszületett a döntés a Békés Kalocsáért Egyesület tagjaiban, hogy ezen a helyzeten változtatni kell.

A CIVILEK CSELEKEDNEK

Még a nyár elején elkezdődtek az egyeztetések a kalocsai kórház vezetésével arra vonatkozóan, hogy az intézmény hiányzó, foltos, törött mennyezeti paneljeit milyen módon lehetne cserélni, illetve pótolni.

A kórház vezetése felmérette a problémát, és kiderült, hogy az intézményben 181 db panel hiányzik, törött, vagy foltos.

Az egyesület megkeresésére a Viterra Növényolajgyártó Kft. és annak vezetője Sztrányóczki Dávid igazgató úr azonnal pozitívan ált a kezdeményezés mellé és biztosította a 250.000 Ft-ot a szükséges elemek cseréjéhez, melyet ezúton is köszönünk. 

Hosszas eljárást követően karácsony hetében érkezett meg az utolsó engedély is a fenntartó hatóságoktól a támogatás és a panelek átadhatóságára, melyre december 22-én került sor.

BEÉPÍTÉS PRÓBA – PASSZOLNAK A PANELEK!

A 12 doboznyi panel mintegy 70 m2 mennyezeti felület újbóli burkolását teszi lehetővé, melyből egy darabot Bolvári Ferdinánd és Péjó Zoltán helyezett el a szakrendelőknek is otthont adó folyosón. A többi munka a kórház karbantartóira vár, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság részéről ígéretet kaptunk, hogy 2024. január 1-jét követően a felszerelést prioritásként kezelik, a szükséges műszaki támogatást biztosítják.  

így megújult környezetben kezdhetik majd meg a munkát az elkövetkező esztendőben a Kalocsai Szent Kereszt Kórház dolgozói.

1 hozzászólás

  1. A kórház dolgozói, és betegeinek újra kell tanulniuk a tájékozódást, mert a plafon hiányai megszűnése után elvesztették a támpontot, helyzetmeghatározási képességüket. Most már, nem felfelé, hanem előre is tudnak nézni haladás közben…

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek