2024 június 12. szerda
KezdőlapKözéletAZ 56-os eszmék eszméletlenítése

AZ 56-os eszmék eszméletlenítése

(Olvasói levél)

Simon Zoltán alpolgármester, 2023. október 23-án elmondott beszédének részletei;

„1956 másik nagy üzenete: örök harc az igazságért, mert a szabadság csak az igazság talaján virágozhat. Amikor a zsarnokság béklyóba veri a társadalmat a szabadságról csak álmodni lehet.”

Valóban! A jelenlegi Fidesz rendszer mindent megtesz a hatalmának megőrzése érdekében és ezért többször átírta a saját érdekei szerint, a választási törvényt; pl. átszervezte a körzethatárokat és így lett a 45 százalékos választási győzelemből 2/3-os szavazati arány a parlamentben. A közmédia és az egyéb felvásárolt (500 db) médium elhallgatja az igazságot és propaganda szövegeket terjeszt.

 „Az igazságosság azonban nem jelent egyenlőséget sem vagyoni sem társadalmi téren.”

Vagyoni egyenlőségről valóban nem beszélhetünk, akkor, amikor többek között Orbán Viktor apja, továbbá veje; Tiborcz István, illetve az állami megrendeléseket sorra nyerő felcsúti haver gázszerelő is – pár év alatt – lettek milliárdosok – köszönhetően az állami, vagy közvetetten állami megrendeléseknek és a hatalom által irányított uniós pénzeknek.

„A történelem bebizonyította a kommunizmus igazságtalanságát és életképtelenségét. Nagyon kell vigyáznunk arra, hogy kivívott szabadságunk mindig az igazság talaján maradjon és mindig el kell utasítanunk a hazug kommunista eszméket.Mondta a volt KISZ titkár. Ő már csak tudja!

„Lehet, hogy az idegennek, a más környezetben szocializálódottnak nehezen felfogható ez a legnagyobb áldozatokra is képes szabadság- és igazságvágy, de ez a magyar lélek lényegéből fakad. Talán ezért sem ért meg bennünket időnként, napjainkba is a nyugati világ. Nem látják, vagy nem akarják látni, hogy adott kérdésekben nem valami, vagy valaki ellen harcolunk, hanem nemzeti érdekeink védelmében nem vagyunk hajlandóak az igazságtalanságot, a megkülönböztetést, a kettős mércét és a felelőtlen kalandokba belerángatókat elfogadni.”

A nemzeti érdek, valóban a békekötés lenne, de nem csak a valódi háborút folytató feleknek, hanem Magyarország jelenlegi vezetőinek is, akik válogatás nélkül vesznek összes az uniós országok vezetőivel. Ennek legfőbb oka, hogy nem hajlandóak elszámolni az uniós pénzek elköltésének jogszerűségével, nem hajlandóak biztosítani a bíróságok-, a média- és a különböző hatóságok függetlenségét és folyamatosan egymással szembe fordítják Magyarországon a különböző társadalmi csoportokat.

„A történelem párhuzamosságait napjainkban is érezhetjük, hogy a fejünk felett akarnak dönteni.”

Igen, a Fidesz valóban ezt teszi; lásd. akkumulátorgyárak elhelyezése az ott élők tiltakozása ellenére.

„Most is vannak hatalmak, melyek Magyarországra akarják erőltetni törekvéseiket, ahogy 56-ban, úgy most is fenyegetnek minket, ha nem engedelmeskedünk. Most is idegen hatalmak akarják kijelölni, hogy ki és hogyan vezesse Magyarországot.”

Valóban Putyin mondja meg.

„Vannak akik azt gondolják, hogy az árral szemben úszunk, de évről évre bebizonyosodik, hogy mi haladunk a helyes irányban. „

A „jó” irányt megtapasztalhatjuk a forintgyengülésben, az Unióban legmagasabb áremelkedési szintben, a nyugdíjak- és bérek reálértékének csökkenésében. Egyre többen költöznek nyugatra (600-700 ezer fő) és, hogy az uniós támogatások nélkül az alapellátó rendszereket; oktatás, egészségügy, infrastruktúra stb. sem tudjuk elfogadható szinten működtetni.

Igaz ünnepen, az igazságbeszéd elmaradt.  

Ez egy véleménycikk, nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

1 hozzászólás

  1. Röviden szétszedte elemeire a lózungokat és vélt igazságokat felolvasó Simon alpolgm.beszédét,mely valószínűleg központból leadott anyag, kötelezően felolvasandót!Nyilvánvaló a cáfolat igazsága. Megérne egy misét azért a pontos történelmi események ismerete a barikád mindkét oldala részéről! Lehet majd egyszer közösen ünnepelni???

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek