2024 július 16. kedd
KezdőlapPolitikaMi lett az ígéretekből? - olvasói levél

Mi lett az ígéretekből? – olvasói levél

Tudom, minden háztartásban rengeteg szórólap gyűlik össze, hiszen mindenki megpróbálja eladni termékeit. A hónap vége felé szinte kilónyi papír landol a szelektív hulladék gyűjtő edényben. Vannak azonban olyan reklám anyagok, melyeket érdemes megtartani akár öt éven keresztül is. Ilyen az önkormányzati választások győztesének anyaga. A vesztesekkel nem kell foglalkoznunk, hiszen nem kerültek abba a helyzetbe, hogy megvalósíthassák ígéreteiket, így nincs, mit számon kérjünk tőlük.

Itt vannak azonban a győztesek. Olyan ez, mint az iskolai tanulmány. Jelen esetben a tananyag az ígéretek halmaza, a számon kérők pedig mi vagyunk, a választók, akik „tanárok”, a munkáltatók vagyunk. Mi vizsgáztatjuk a „diákokat” a nyerteseket, a beosztottjainkat, akik Kalocsa város vezetői pozíciójába kerültek öt évre.

„Ma kijelenthetjük, hogy Kalocsán nem jó irányba mennek a dolgok! A városban nincsenek fejlesztések, az infrastruktúra folyamatosan elhasználódik, az emberek életkörülményei stagnálnak. Vajon mitől lesz élhető egy város a 21. században? Nagyrészt csak a városvezetőkön és képviselőkön múlik, hogy milyenné tesznek egy várost.”

És a választási „narancsos” reklám lapon, önkormányzati képviselő-jelöltjével (aki ma önkormányzati képviselő) büszkén néznek a narancsködös jövőbe.

 A dőlt betűs megállapítások a legutolsó önkormányzati választás polgármester-jelöltjének, dr. Filvig Gézának a szórólapjáról valók. Mintha csak ma elemezné polgármester urunk Kalocsa jelenlegi állapotát! 

Mit ígért dr. Filvig Géza polgármester úr és képviselő-jelöltje!

Mi azért dolgozunk, hogy Kalocsa ne egy elszigetelt város legyen, hanem: …A kormány támogatásával egy új uszodát és gyógyfürdőt tudjunk építeni.”

Most hogy’ is állunk polgármester úr? Nem tetszettek dolgozni? Esetleg nem támogatta a Fidesz-kormány a kalocsai fideszes városvezetést? Vagy csak alkalmatlanok a város vezetésére?

Polgármester úr és képviselő asszony/úr!

Hol az új uszoda, és hol az új gyógyfürdő?

Az uszodát bezárták, a gyógyfürdőt „elfújta a szél”!

 Esetleg hazudtak nekünk?

Remélem, a jogi-és ügyrendi bizottságba frissen beválasztatott új kampányfőnökük majd felhívja az Önök figyelmét (gondolom azért delegálták ebbe a bizottságba, mert a jogi ismeretek a kisujjában vannak), hogy esküjéhez híven a ( „…törvényt  megtartom és megtartatom…”) a törvény betűinek tegyenek eleget.

Btk. 350. § (1) Aki a választási eljárásról szóló törvény vagy a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés során

…e) arra jogosultat a választásban, a népszavazásban, a népszavazási vagy az európai polgári kezdeményezésben akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, vagy anyagi juttatással befolyásolni törekszik, …bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Aki a választás … során … arra jogosultat a választásban … megtévesztéssel …befolyásolni törekszik, …bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

-moci-

(Ez egy véleménycikk, tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét)

1 hozzászólás

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek