2024 május 20. hétfő
KezdőlapPolitikaKirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak

Kirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak

Ha azt mondom 2006. május 26. valószínűleg legtöbbüknek nem jut semmi eszébe erről a napról. Viszont, ha hozzáteszem, hogy Balatonőszöd, máris sokakban Gyurcsány Ferenc beszéde sejlik fel:

„Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel meg este…”

A beszéd három hónappal később került a nyilvánosságra. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz, médiáján keresztül rá is erősített erre a „böszmeségre”. Budapesten és vidéken tüntetéseket szervezett, a tiltakozók a miniszterelnök lemondását követelték, ám Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette, hogy beszéde tartalmát vállalhatónak tartja, és nem kíván lemondani. Majdnem három évvel később Gyurcsány mégis lemondásra kényszerült. A választók a megérdemelt helyükre tették őket. 2010-ben 2/3-os többséget adtak a Fidesznek. Majd még kétszer. Ez azonban már a múlt.

2023. július 22-én azonban, még ennél is nagyobb politikai durranást követett el Pesty László dukomentumfilmes, marketing-kommunikációs szakember, ősfideszes. Tusványoson, ahol Orbán Viktor miniszterelnök minden évben programot hirdet a magyarok jövőjéről, most Pesty kimondta mit gondol a mai fideszes politikáról:

 „A kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk… hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem.”

Értette ezt a Fideszre! Mondotta ezt egy olyan ember, aki magáról azt állítja:

 Ha van ember, akinek a lojalitása megkérdőjelezhetetlen, akkor az én vagyok. Fideszes voltam, fideszes vagyok, fideszes maradok, míg élek! Sose leszek áruló!

Azóta teljes csend a kormánypárti médiában! Pesty László beszélt még az úgynevezett Lölö-jelenségről, ami a mai Fidesz valóságot jelenti:

 „Azért kezdtem Lölö-jelenségezni, mert meggyőződésem szerint a Lölö-jelenséget, – vagyis azt, mikor tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk-s bűncselekmények útján ráteszik kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot. És meggyőződésem szerint ez roppant időszerű és szükséges…

 A NER, vagyis a Nemzeti Együttműködés rendszere 13 évvel ezelőtt valami egészen mást jelentett, mint most: akkor 2,7 millió ember – körülbelül ekkora volt akkoriban a Fidesz szavazóbázisa- érezhette magáénak….Ma NER szó alatt körülbelül tucatnyi embert értünk, akik elképesztő vagyonra, több tíz- és százmilliárd forintra és jelentős gazdasági befolyásra tettek szert.”

Már több mint egy hónapja annak, hogy Pesty László nyilvánosságra hozta a Fidesz mai kormányzásának politikai valóságát, és azóta a csend beszél. Nincsenek tüntetések, nincsenek tiltakozások. Bayer Zsolt meg se nyikkan ez ügyben, a kalocsai fideszes Facebook kommentelők hallgatnak, mint az a bizonyos…  a gazban. Nem találom, nem olvasom a kalocsai Fidesz szervezet nyílt levelét, hogy a kalocsai Fidesz az egyetért, nem ért egyet…

Pedig, hogy is mondta Pesty László, aki jogvégzett ember: „A lopásért, zsarolásért börtönbüntetés jár. Évek nehéz vasban.”

Mi maradt számunkra, átlagemberek számára, akik nem szeretnénk hazudozókat, csalókat, tolvajokat, zsarolókat támogatni? Azt hiszem csupán a civilek, a településükért dolgozni hajlandók.

-moci-

Ez egy véleménycikk, nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek