2024 április 17. szerda
KezdőlapKözéletFigyelő 3.0

Figyelő 3.0

Ezek a tények a magyarok érdekeit szolgálják? Miért hagyja a kormány, hogy az oroszok meghamisítsák történelmünket?

OROSZ TANKÖNY GYALÁZZA AZ 56-OS MAGYAR FORRADALMAT

A Nyugat által szervezett fasiszta lázadásnak állítja be az 1956-os magyar forradalmat egy új orosz tankönyv, és hibának nevezi a szovjet csapatok 1990-es kivonulását Magyarországról.

A történelem tankönyvet Vlagyimir Megyinszkij, Putyin elnök tanácsadója írta a 11.-es diákok számára. A mai Oroszországban mostantól azt tanítják a gyerekeknek, hogy:

“a magyar válságot a nyugati titkosszolgálatok és az általuk támogatott belső ellenzék akciói katalizálták. A Szovjetunió csapatokat vezényelt Magyarországra és segített a magyar hatóságoknak a tiltakozás elfojtásában.”

A ledöntött Sztálin szobor fotójával illusztrált orosz tankönyv fasiszta lázadásnak állítja be 1956-ot, és hibának nevezi a szovjetek 1990-es kivonulását Magyarországról. A Szijjártó Péter vezette magyar külügyminisztérium – ki tudja miért – nem kérette be az orosz nagykövetet.

MÁR MEGINT OLIMPIÁRÓL ÁBRÁNDOZIK ORBÁN

Orbán Viktor miniszterelnök, az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson vett részt, ahol azt mondta: örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között, és aligha maradhat úgy az idők végezetéig, hogy Magyarország nem rendez olimpiát – írja az MTI.

Vészhelyzetben, az Unió legrosszabb gazdasági mutatóival rendelkező ország vezetőjétől ez egy teljesen felelőtlen megnyilatkozás, amit ennél jobb gazdasági helyzetben is elutasítottak már a magyarok.

ÚJABB AKKUMULÁTORGYÁR – A FELÉT ENNEK IS MI FIZETJÜK!

Éves tízezer tonna kapacitású akkumulátor feldolgozót, újrahasznosítót tervez a részben szlovén magánemberek tulajdonában lévő Andrada Group Magyarország Kft. Alsózsolcán – írja a Borsod Abaúj Megyei Kormányhivatal Közleménye. Az új üzemben a Magyarországon lítiumion akkumulátorokat előállító gyárakból származó gyártásközi selejt akkumulátorblokkok (nehézfémeket tartalmazó fémoxid) gyűjtését, kezelését és hasznosítását fogják megvalósítani. Egy hasonló gyárat, a bátonyterenyeit záratta be augusztus 23-án a területileg illetékes kormányhivatal, ahol már mérgezés és robbanás is történt.  

Eddig közvetlen állami támogatásként, 584 milliárd forinttal támogatta a kormány a külföldi tulajdonú akkugyárak megépítését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek