2024 május 21. kedd
KezdőlapKözéletElektromos autók töltése Kalocsán

Elektromos autók töltése Kalocsán

Egy elektromos autóval erre járónak, aki tölteni szeretné az autóját, annak két lehetősége van kis városunkban ( jelenleg inkább csak egy).

Először is kiemelném, hogy sajnos DC (villám) töltési lehetőség nálunk nincs.

AC töltési lehetőség van az 51. sz főút mellet egy Mobiliti töltőn. Ennek a pozitívuma, hogy a főútvonal mellett van, tehát könnyen észrevehető és megközelíthető. A közelben van étterem és szupermarketek is, ami kellemesebbé teheti a várakozást. Hátránya azonban a nem túl barátságos díjazás. Az idén 170-375 Ft/ kWh áron tudnak tölteni az elektromos autó tulajdonosok. Ahhoz, hogy használni tudják, szükséges a Mobiliti app letöltése és regisztrációja. Nem is használják túl sokan ezt a töltőt, melyet igencsak láthatóvá tesz a térkövek között megjelenő növényzet.

A másik lehetőség a belvárosban van. Az önkormányzat pályázat útján hozta létre ezt az ide látogató elektromos autósok számára. Nagyon szép és egyedülálló helyre sikerült rakni. Elektromos autós csoportokban is nagyon pozitív visszajelzéseket kapott több szempontból is. Nem térkőre meg betonozott helyre telepítették a töltőoszlopot, hanem gyeptéglára. Ez azért jó, mert amikor az autó tölt, akkor ez sok hővel is jár, és egy füvesített terület sokkal kedvezőbb (hűvösebb) az akkumlátornak. A közelben van étterem, bisztró, játszótér. Kicsit messzebb található hamburgeres és dohánybolt is. Mindezeket az előnyöket fokozza a gyönyörű környezet, a Vajas-partja.

Sajnos annak ellenére, hogy ennyi előnye van, ez a töltő nem üzemel.

Feltehetőleg a megemelkedett energiaárakban kereshetjük az okát, hiszen az átadás után 1 hónappal lekapcsolták, és “karbantartás”-ra hivatkozva megszüntették a töltési lehetőséget. Az érdekessége, hogy 8 hónapja még nem sikerült megoldani a problémát. Előreláthatóan újra lehet elektromosságot vételezni majd, ha az önkormányzat kiadja egy cégnek, akik elektromos töltő kutakkal foglalkozik.

Mikor? Mennyiért?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek