2024 április 15. hétfő
KezdőlapKözéletMentsük meg a Kórházat! - Sajtótájékoztató

Mentsük meg a Kórházat! – Sajtótájékoztató

Király Róbert képviselő, és Bolvári Ferdinánd, a Békés Kalocsáért Egyesület elnökségi tagjai sajtótájékoztatót tartottak a Kalocsai Szent Kereszt Kórház főbejárata előtt.

A kórházból jövő nyugtalanító hírek, állások, státuszhelyek megszűnése ösztönöztek minket arra, hogy sajtótájékoztató formájában tiltakozzunk kórházunk leépítése, az egészségügyi dolgozóink munkakörüményeinek megnehezítése, és bizonytalanná tétele ellen.

Bolvári Ferdinánd, Király Róbert

Egyesületünk Közleményt adott ki, melyben

A KÓRHÁZ MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN

Követeljük a kalocsai képviselő testület azonnali összehívását, hogy a kalocsai Szent Kereszt Kórház vezetői tájékoztatást adhassanak a kialakult helyzetről és az intézmény jövőjéről.

Követeljük a Járási Polgármesterek Tanácskozásának összehívását, hogy az országgyűlési képviselővel közösen elfogadhassanak egy intézkedési tervet a – kalocsai kórház – betegellátás színvonalának javítása érdekében.

Követeljük az elbocsátások azonnali leállítását és a korábban elbocsátottak – közös megegyezésen alapuló – visszafoglalkoztatását.

Követeljük a dolgozói létszám növelését és a gyógyítást segítő tárgyi eszközök fejlesztését annak érdekében, hogy a kalocsai kórházban a jövőben is elérhető legyen – rövid várakozási idővel – az egészségügyi szolgáltatások mind szélesebb köre.”

A fentieknek nyomatékot adva a Békés Kalocsáért Egyesület

ALÁÍRÁSGYŰJTÉSBE KEZD,

Nyomtassa ki az alábbi ívet, és segítsen minél több aláírást összegyűjteni!

továbbá 2023. június 22. (csütörtök) 18 órára

TÜNTETÉST SZERVEZ

a kalocsai kórház főbejáratához, melyre minden, a kórház betegellátásáért aggódó, kalocsai- és a járásban élő lakót várunk!

1 hozzászólás

  1. Ezt nem engedhetjük meg hogy ez legyen a kórháznnak működnie kell szükségünk van az orvosok és ápolókra vissza kell venniük akiket elbocsájtottak mert nem ezt érdemlik meg hány év munkájuk szeretet gondoskodásuk volt abetegek iránt leg inkább még több orvosra szakápolóra van szükség a rengeteg beteg embernek hogy ne fél napokat kelljen várakozni az ellátásra

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek