2024 július 16. kedd
KezdőlapKözéletFű, fű, és megint csak fű

Fű, fű, és megint csak fű

Pálinkás jó reggelt mindenkinek! – vagyishogy „Machetes jó reggelt mindenkinek!” Amennyi lekaszálatlan fű van Kalocsán, inkább így kell köszönni mostanság. Megértem, hogy sok eső esett, meg vészhelyzet van, meg Brüsszel, meg még a Soros fia is, meg ugye jönnek a migránsok újra így a választások előtt, mivelhogy magas a fű és jól el tudnak bújni – ugye.

Sajnos nem annyira vicces a történet sok helyen a városban. Térdig érő fű a játszótereken, lakótelepeken.

Amennyiben egy lakótelepi közösség, társadalmi összefogással le is kaszálna egy területet, a zöld hulladékot nem teheti a kukába.

Lehetünk megértők egy darabig, de kérdem én, ha a nyaraló övezetben, vagy a házunk előtt nem kaszálja le a tulajdonos a füvet, akkor megbüntetik, sokszor ténylegesen az az önkormányzat, aki maga sem győzi ezt a feladatot.

Az önkormányzat miért nem szervezi megfelelően a fűnyírást?

Nincs elég embere?

Át kell csoportosítani!

Nincs elég gép rá?

Akkor vegyen, biztosítsa az erőforrásokat!

Nem ilyen egyszerű?

Nincs pénz?

Szerintem meg arra van pénz, amire egy kis csoport szeretné.

Ehhez még muszáj ide tűznöm egy kis gondolatomat, ami felet esetleg elsiklottunk múlt héten. Látszólag nem ide tartozik, de azért arra rávilágít, hogy hogyan vándorol az önkormányzati pénz. Múlt héten rendkívüli képviselőtestületi ülést hívtak össze, hogy elfogadják a költségvetés módosítását, miszerint a bölcsődei konyha felújítása 34,9 millió helyett – amiből 29 millió állami támogatás- 71,5 millióra növekedett, kibővített tartalommal, ami egy gázóraáthelyezés, és néhány nyílászárót takart.

Kedves olvasók, ízlelgessük egy kicsit 71,5 millió egy konyha…

Amibe, az önkormányzat pluszba belenyomot 36,6 milliót.

Rendben, igen: ipari berendezések, rozsdamentes acél, HACCP követelmények.

De 71,5 millió!  

Értem én brüsszeli infláció van, meg a migránsok is jönnek, a Soros is ugye…

Higgyék el nekem, rengeteg árajánlatot csináltam- nem akarom bántani remek vállalkozó főnökeimet, de először mindig a végső ár volt meg, abból írtuk meg utána a tartalmat, amennyit éppen még elvisel a vevő.  Természetesen pont ki lehet itt is matekozni – akarom mondani, malterozni- a 71,5 milliót.

71,5 millió…. Kérdem én, amennyiben tényleg háborús vészhelyzet van, az infláció az egekbe szökött, és az allergia szezon közepén  a városnak nincs pénze fűnyírásra, a gondos gazda elvén tényleg pezsgőt kell bontanunk arra a hírre, hogy  beletolhatunk plusz 36,6 milliót  egy bölcsődei konyhába?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek