2023 szeptember 27. szerda
KezdőlapKözéletMi került ebben ennyibe? - Skate park

Mi került ebben ennyibe? – Skate park

Múltkori cikkemet így kezdetem: áll a bál a fák nélküli lombkorona sétányok, és fal nélküli EU-s pénzből épült WC-k körül. Megnéztem néhány megvalósult projekt jelenlegi állapotát, cikksorozatom második állomása a Skate park,  Molnár Ferenc Szabadidőközpont ( azaz KSE pályán) 11,5 millió forintos uniós pénzből megvalósult szabadidő – sport eszköze -, a park elnevezést enyhe túlzásnak tartom.  Ez egy BMX, MTB (Mountainbike), roller és gördeszkával használható pálya, edzőterület.

 Emlékeznek arra a paródiára, amikor Márkus László dühében szétver egy fotelt és kérdezi Almási Évától, hogy „Mi került ezen a fotelbe, 7500 forintba?”

Csak úgy gondolat-ébresztőnek ide teszek egy képet a pályáról, háttérben a régen sokak által használt buborék maradványaival. Azok a narancssárga izék a beton placcon, na, ez került 11,5 millió forintba, még 2019-ben, az építőanyagok árának elszabadulása előtt. 300 m2- ne panaszkodjunk kis város- kis park, nincs ezzel probléma.

Skate park KSE (Kalocsa)

Így egészében kimondani valóban sok pénz, de körbe nézve Európában euro százezreket költenek uniós tagtársaink hasonló sportcentrumokra.

Az itt látható a németországi Lohne városa skate parkja. Van egy mászófal is, de az egy kissé máshol kapott helyet.

Skate park Lohne (Németország)

Itt kb. ötszörösét költötte el az unió az „ugrabugráló” fiatalság hasonló pályájára – na jó egy kicsit nagyobb (2500 m: nyolcszor nagyobb). Igaz, igaz a város sokkal nagyobb: 25 ezer ember lakja, kell is nekik ekkora park. Ezen felül a pályán nemzetközi versenyeket is rendezhetnek, és turistákat is vonz a városba, akkor meg egy rakás huligán fiatal jönne, akiket nem tudnánk hol elszállásolni. ’hát kinek kell ez?

 … remélem az a maroknyi fiatal kihallotta iróniámat a cikkből, akik az eső ellenére épp a mi kis kalocsai pályánkon gyakoroltak, és elismerően nyilatkoztak a skate parkról. De szó szerint lementek hídba, amikor megtudtát, hogy a 300 négyzetméternyi beton és az 5 db dobogó egy-egy korláttal ennyibe fájt az uniónak.

Csak „Ulrike” a német kispolgár, meg ne hallja, hogyan herdáljuk, szórjuk el a befizető uniós állampolgárok euromillióit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek