2024 július 20. szombat
KezdőlapKözéletMa 2023. június 9-e van

Ma 2023. június 9-e van

Mához egy évre, 2024. június 9-én önkormányzati választások lesznek hazánkban. Több szempontból is újdonság lesz ez a jövő évi voksolás!

– Takarékossági szempontra hivatkozva, együtt lesz az Európai Uniós választással.

– A szavazáskor, a 2019-ben megválasztott tisztségviselők mandátuma még fél évig érvényben lesz, tehát egy, még sosem látott párhuzamosság fog kialakulni az önkormányzatokban!

Szóval mához pontosan egy évre lesz a nagy nap! Csípőből mondhatnánk, mához 365 napra, persze mindenki tudja, hogy jövőre olimpiai év, tehát szökőév lesz, így 366 nap múlva jön el az “igazság pillanata”!

Véleménycikkemben most csak az önkormányzati választással foglalkozom, de azért meg szeretném említeni elkötelezettségemet az Unió mellett! Sajnos látva az Európai Unió ellenes kormányzati kommunikációt, az az érzésem, hogy a „narancsos párt” ezt a gyűlöletkampányt mozgósító erőként akarja fölhasználni, mely szerintük automatikusan az önkormányzati választást is befolyásolja! Tudom, a feketeöves fidesz-szavazók ezt benyalják, de meg kell mondjam, hogy úgy látom, lassan egyre több kormánypárti szavazó ébred öntudatra! Ebben az üzletekben tapasztalható árak sokat segítenek!!!

Összefoglalva, nagyon komoly tétje lesz 2024. június 9-nek!

De térjünk vissza az önkormányzati választáshoz!

 Civil szervezetünk, a Békés Kalocsáért Egyesület 2019-ben jelölő szervezetként egy egyéni, és két listás helyet szerzett Kalocsa város képviselő-testületében. Egyesületünk azóta is töretlen, mondhatjuk inkább, töretlen és megújult lendülettel végzi közhasznú tevékenységeit: ételt oszt rendszeresen, enni adok ételdobozt működtet folyamatosan, közéleti (pártpolitika mentes) véleményét rendszeresen közzéteszi saját tulajdonú médiájában, a 6300.hu online felületén, és postaládákba bedobott nyomtatott újságjában is.

Érdekességként említem csak meg, hogy a 2019-es kalocsai önkormányzati választáson, az ellenzéki térfélen induló másik két civil szervezet már a történelem homályába veszett! (Sokan már a nevükre sem emlékeznek, csak ezért megemlítem őket: Szívből Kalocsáért Egyesület, és Szövetségben Városunkért Egyesület). Természetesen nincsenek illúzióim, lesznek politikai kalandorok, akik új néven, új megtévesztett emberek hátán újra megkísértik a tájékozatlan választókat!

 Mi, a Békés Kalocsáért Egyesület tagsága, szimpatizánsai, 2019 óta is minden héten találkozunk, (van úgy, hogy többször is) és elvégezzük azt a munkát, melyet civil identitásunk, és a településünk iránt érzett szeretet diktál.

Természetesen mi sem vagyunk hibátlanok! Sokat tanultunk viszont ezekből a hibákból!

És természetesen sokat tanultunk a jelenlegi városvezetés hibáiból is!

Senki nem (mi sem) számított arra, hogy kormányzati kapcsolatokban bővelkedve, ennyire alulmúlják mindenki várakozását!

Önök talán erre számítottak??? 

Ma, egy évvel az önkormányzatot megújító lehetőség előtt kijelentjük, megkezdjük a választásra való operatív fölkészülést!

A mától számított 366. napon, emelt fővel kiállunk Kalocsa választópolgárai elé, és bizalmat kérünk arra, hogy amely sikereket a civil munkánkkal el tudtunk érni az elmúlt években, azt Önökkel együtt, Kalocsa város fejlődésére fordítsuk!

Médiánkon, a 6300.hu-n keresztül, telefonon vagy személyesen kérjük véleményét stratégiai program-elemeink vonatkozásában!

Kalocsát egy békés, a fiataljait megtartó, időseit megbecsülő, dinamikusan fejlődő városként képzeljük el, ahol a fejlesztések tekintetében mindenki véleményének helye van!

Egy évvel a választás előtt fölkérjük Önt az együtt gondolkodásra, közös jövőnk alakítására!

Kalocsa többet érdemel!

SOKKAL, DE SOKKAL TÖBBET!!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek