2024 április 15. hétfő
KezdőlapKözéletKi a legény a gáton?

Ki a legény a gáton?

A Kalocsakörnyéki Környezetvédelmi Egyesület karöltve a Kalocsai Földön Futók Sportegyesülettel 2023. június 3–án megrendezte a XIX. Környezetvédelmi futónapot:

Ki a legény a gáton? mottóval.

A nagy hagyományú futórendezvény évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy jelentős támogatást kapott a lakosság részéről is, a Tesco: ”Ön választ, mi segítünk” pályázat keretein belül is, így az áruházlánc anyagi forrásokat is biztosított a rendezvény lebonyolításához. A futni, mozogni szerető sportbarátokat 400 m sétára, egy 3 és egy 6 kilométeres futásra várták a verőfényes napsütésben.

A rutinos versenyszervező „földön futók” rajtkapu felállításával, hangosítással fokozták a verseny hangulatát. Posztobányi Zoltán csapata is szép számmal jelent meg, sokan már bemelegítés gyanánt kifutottak, kisétáltak a rendezvény helyszínére. 

 Bodnár Erika lendületes bemelegítése után induló 400 m távra  mind a 47 résztvevő elindult, a többség sétálva, kocogva, a fiatalság igazi versennyel futotta körbe a kikötőt.

 Az összes táv teljesítője nyakába érmet akasztottak a szervezők, ezzel is elismerve a részvétel fontosságát. 

Az árvízvédelmi töltés szépen karbantartott futóterep, apró kaviccsal leszórva, ami talán a legjobb a környéken az ízületeknek.  A jó idő adott volt egy jó futásra, mindenki nagyon szépen teljesített, de a legjobbak a következők voltak:

3 km futás: 33 fő vett részt: 17 nő és 16 férfi indulóból

  1. helyezett Guttengéberné Ince Ildikó, Varga Zoltán                                  
  2. helyezett Hódi Zsuzsanna, Fazekas Mihály                                            
  3. helyezett Pápa Kamilla, Bajkai Tamás

6 km futás: 20 fő vett részt : 12 nő és 8 férfi            

  1. helyezett Guttengberné Ince Ildikó, Domján Ferenc 
  2. helyezett Patik Enikő, Vén Csaba              
  3. Helyezett Somogyi Istvánné Kriszta, Molnár Péter      

Minden indulónak és nyertesnek gratulálunk, akik Kiskőrösről, Szálkáról, Dusnokról, Foktőről, Császártöltésről, Apostagról, Dunaföldvárról, Bácsalmásról és Kalocsáról érkeztek.  

Legidősebb indulónk Szentmiklósi Lajos Ágasegyházáról, kerékpárral jött.     

               Az sporteseménnyel párhuzamosan az egyesületek rajzpályázatot is hirdettek a környezetvédelem népszerűsítése témakörben.

A pályázat célkitűzése messzemenőkig megvalósult, mivel a rajzok és ez által a környezetvédelem népszerűsítése 54300 körüli elérést generált. A korosztályos helyezettek a futónapon vehették át tárgynyereményeiket Dr. Vincze Andrástól, a Környezetvédelmi Egyesület nemrég megválasztott elnökétől. A sporteseményen résztvevők meg is csodálhatták a nyertes pályamunkákat, májusban a rajzok egy részéből rögtönzött kiállítást lehetett megtekinteni Kalocsán a Kubikus parki büfé kirakataiban.

A nyertesek névsora a következő: 

Óvodás korosztály: 1. Kopasz Zoé 2. Szép Bendegúz 3. Szakállas Vivien

1-2. osztály: 1. Kővágó Kristóf  2. Gellén Attila Mihály 3. Nyárasdi Milla

 3-4. osztály: 1.Bohner Zoé 2. Varga Bálint 3. Gyöngyösi Enikő

 Úgy gondolom, mindegy gyerek és szavazó nyert a pályázaton, mert míg a kicsik készítés közben, a szemlélők a szavazás közben igen színvonalas pályamunkák kapcsán gondolkodhattak el a környezetvédelem fontosságán.

Nagy dolognak számít, hogy a rendezvény ingyenesen kínált egész délelőttre tartalmas elfoglaltságot a családoknak, amit még megkoronáztak egy ízletes ebéddel is.

Köszönjük a szervezők munkáját, és reméljük, hogy a Kalocsakörnyéki Környezetvédelmi Egyesület következő rendezvényein is rész vehetünk- Önökkel együtt.  

A rajzpályázat szép rajzait és a  rendezvényről készült fotókat keressék az egyesület facebookos elérhetőségein! KATT IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek