2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletKalocsai uszoda – ha úszni akarsz, ne menj oda!

Kalocsai uszoda – ha úszni akarsz, ne menj oda!

Immár évenként ismétlődő hagyománnyá kezd válni, hogy az ideiglenes bezárást követően, május végére tolódik a kalocsai uszoda újranyitása.

Míg 2021-ben a termálfürdő tetőszerkezetének életveszélyessé válása miatt, addig 2022-ben az Európában éllovas magyarországi gázár-emelkedésekre hivatkozva zárta be a kalocsai önkormányzat az uszoda épületét oly módon, hogy a gyógyászati részleg és a szaunázás lehetősége megmaradt.

Ez persze nem vigasztalta az éppen az úszás alapjait elsajátítani akaró diákokat és így Bajára kellett utaztatni őket, illetve a sportolókat is, hogy szabad medencét találjanak.

Áprilisban jelentette be Filvig Géza polgármester, hogy május elején újranyit az uszoda, amit most a Kalocsa Vagyon Kft. cáfolt meg egy közleményben, miszerint új hibákat találtak az uszoda újraindítása során, így a várt kapunyitás május 24-re tolódik.

De az uszodával kapcsolatban nem ez a legnagyobb fájdalmunk, hanem az, hogy sajnos eddig semmi sem valósult meg a jelenlegi fideszes többségű városvezetés kampány-ígéreteiből, melyekben többmilliárdos uszoda-fejlesztést vízionáltak.

Ezidáig az illetékesek még a meghibásodásokat sem tudták kijavítani az épületen és annak berendezésein, hiszen a legutóbbi nyitvatartási időszakban a termálvizes részleget már nem lehetett használni. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek