2023 december 7. csütörtök
KezdőlapKözéletWaldorf - igen, vagy nem?

Waldorf – igen, vagy nem?

2020-ban megszűnt Foktőn az általános iskolai oktatás. A gyerekek azóta nap mint nap bejárnak Kalocsára a különböző iskolákba. Bakai Károly polgármester új utakat keresve próbálta megoldani az oktatás hiányát, és sokáig úgy tűnt, hogy 2024-ben Waldorf iskola nyílik Foktőn.

Február 24-én kezdődött a falu könyvtárában egy szülőknek szóló tájékoztató fórummal, melyet a vártnál is nagyobb érdeklődés övezett, mintegy nyolcvanan gyűltek össze.

A Waldorf képviselői stúdiónkban is adtak tájékoztatást terveikről: Beszélgetés a foktői Waldorf iskola terveiről.

Ezt követően a waldorfosok szinte minden héten különböző programokkal, fórumokkal várták az érdeklődő szülőket, leendő diákokat. Komoly felkészítő munka folyt egészen a felvételiig megtervezve.

A módszer megismertetése mellett számos érzékenyítő előadás, interaktív találkozás, beszélgetés zajlott. A családok betekintést nyerhettek a Waldor intézmények működésébe, hangulatába. Megtudhatták a magyar közoktatástól nagyban eltérő oktatási tematikát, és a gyermekek belekóstolhattak egy ráhangolódó játékban az első osztályos légkörbe.

Minden szép és jó volt, amíg újabb igények nem merültek fel a Waldorfot képviselők részéről. És a szép álmok lassan szertefoszlottak…

Bakai Károlyt, Foktő polgármesterét kérdeztük, aki a kezdetektől elmondta a történések sorát:

Bakai Károly, Foktő polgármestere

Természetesen felajánlottuk Waldorf iskola képviselőinek is, hogy ismertessék, ők hogyan élték meg az elmúlt hónapokat. Ígéretük szerint hamarosan folytathatjuk a másik fél beszámolójával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek