2023 december 8. péntek
KezdőlapKözéletElbocsátások, átszervezések a kalocsai kórházban!

Elbocsátások, átszervezések a kalocsai kórházban!

ÁTSZERVEZNEK = KISZERVEZNEK?!

Egyre több negatív hír lát napvilágot ismét a kalocsai kórház működésével és jövőjével kapcsolatban. Értesüléseink szerint, mintegy 24 főnek; leginkább már nyugdíj után dolgozó orvosnak, egészségügyi szakdolgozónak szűntették meg a munkaviszonyát, vagy csökkentették le a munkaidejét a kalocsai kórházban. Tették ezt annak ellenére, hogy jelenleg is hosszúak a várólisták.

Az is kórházi dolgozóktól származó információ, hogy a döntéshozók (rendőr vezette belügyminisztérium, mivel továbbra sincs egészségügyi szaktárca az Orbán kormányban) jelentős mértékben csökkenteni akarják a kórház aktív osztályainak számát, továbbá már a laboreredmények sem itt születnének meg, hanem Kecskeméten.

Hasonló „átszervezési” centralizáló szándék ellen emelte fel a szavát a napokban a Kalocsa nagyságú, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere, aki attól tart, hogy a betegeknek a 80 km-re lévő megyei kórházba kell majd ellátásra menniük. Szamosvölgyi Péter polgármester a megyei kórház vezetőjét közleményben kritizálja. (cikk 24.hu)

Úgy tűnik, hogy az ottani polgármester még a központi döntéshozatal előtt igyekszik megakadályozni a betegekre nézve negatív folyamatokat. Kérdés, hogy dr. Filvig Gézát, Kalocsa város polgármesterét –  érdekli-e ennek – ahogy Ő fogalmazott egy fideszes egyeztetésen – a „KOTLA” városnak és kórházának a sorsa, vagy ezt is tényként elfogadja, mint a kalocsai Szentháromság tér 100 évre történő elvételét?

A megyei kórház honlapján – a kalocsai kórházra vonatkozóan – a karbantartó szakemberek mellett – több szakorvos; sebész orvos, osztályvezető főorvos, KAITO szakorvos, KAITO osztályvezető főorvos, Csecsemő -és Gyermekgyógyászati Osztály Osztályvezető főorvos, Kalocsa Pszichiáter Szakorvos álláshelyre vonatkozó felhívás is olvasható, amelyek reméljük már betöltésre kerültek és csak a rendszergazda feledékenységének köszönhetően.

A negatív hírekkel kapcsolatban természetesen kérdéseket intéztünk a megyei kórház vezetőjének Dr. Gondos Miklósnak főigazgatójának, de április 11. óta nem akart, vagy nem tudott választ adni kérdéseinkre.    

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek