2024 április 13. szombat
KezdőlapKözéletNincs egyenes válasz a Foktői úti laktanya hasznosítására

Nincs egyenes válasz a Foktői úti laktanya hasznosítására

Még februárban számolt be elmúlt évi tevékenységéről Font Sándor országgyűlési képviselő, ahol a kalocsai képviselők kérdéseket intézhettek hozzá, többek között arról is, hogy mit tud a Foktői úti laktanya hasznosításáról?

Mint olvasóink is tudják, évekkel ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy a Paks 2. beruházáshoz kapcsolódóan 3-5 ezer ember elhelyezésére alkalmas munkásszállást alakítanak ki a területen. Ehhez kapcsolódóan már a terület víz- és szennyvízhálózatának teljes körű tervezését is megkezdték, azonban az utóbbi időben sűrű csönd veszi körül ezt a kérdést.

Font Sándor válaszában elmondta, hogy sok a bizonytalanság a laktanya hasznosítása körül, hozzá is eljutottak olyan hírek, hogy talán erre már nem is lesz szükség, mert a túloldalon épített konténer-lakásokkal hamarabb meg lehet oldani a munkások szállás kérdését és amíg nincs kész a híd, a megközelítés is nehézkes. Úgy véli, hogy áttörést hozhat ebben a kérdésben az új Duna-híd – a legkomorabb becslések szerint is – 14 hónapon belüli elkészülése, valamint hogy a Paks 2. beruházás élére új vezérigazgató került, Jákli Gergely személyében, akivel már ő, és dr. Filvig Géza polgármester is tárgyalt.

Hamarosan sor kerül egy olyan megbeszélésre is, melyen a Duna bal partját érintő, bizonytalan helyzetben maradt úgynevezett kerítésen kívüli, de a Paks 2. építkezéshez kötött beruházásokról folyik majd egyeztetés.

Addig csak reménykedhetünk, hogy a beígért fejlesztések mielőbb tényleges beruházásokban öltenek majd formát.

Első lépésként talán szükséges volna a Foktői úti laktanya sportpálya területének önkormányzati tulajdonba vétele, és szálloda építésre való kiajánlása, mely munkahelyeket teremtene, és a város turizmusának fejlődéséhez is jelentős mértékben hozzájárulhatna.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek