2023 szeptember 27. szerda
KezdőlapLevelesládaSunnyogások és sikolyok - olvasói levél

Sunnyogások és sikolyok – olvasói levél

Orbán Viktor és tettestársai – klientúrája – lop, lopnak: tudjuk, de ez nem túl fontos.

Orbán Viktor és tettestársai – klientúrája – hazudik, hazudnak: tudjuk, de ez sem túl fontos.

Hogy Gyurcsány Ferenc is – mint Orbán tettestársa, afféle sziámi-ikre – szintén hazudott, hazudik, tudjuk, de ez aztán tényleg nem igazán fontos.

Nem túlzottan fontos, amíg csak pénzről, vagyonról, holmi materiális dolgokról van szó.

Ha csak erről lenne szó, üzenném Orbánnak, Gyurcsánynak és a többi, ebben a pillanatnyi történelmi időben (ami már persze több évtized) elhíresült, felszínre vergődött tolvajoknak és hazugoknak – a tettestársaikat és klientúrájukat is beleértve -, hogy: Fogd a pénzt és fuss! Takarodjatok és fussatok, de mielőbb!

Mert hát akkor mi is a fontos?!

Szerintem – s tán nem vagyok ezzel a véleménnyel egyedül – az, hogy ezek a silány percemberkék bizony ellopták népünk, nemzetünk, ha tetszik: a hazánk hitét, az erkölcsi tartását és a jövőjét. S ez az igazi – megbocsáthatatlan – történelmi bűnük!

Orbán Viktor és tettestársainak politikája (s ebben nagyon profik): duma, még több duma, szófacsarás és mellébeszélés, propaganda, propaganda dögivel, propaganda mindig és minden csatornán, másrészt a megosztás, emberek és csoportok egymás ellen uszítása. Az orbáni üzenet, a teljesség igénye nélkül: Gyűlöld, utáld Sorost, a migráncsokat, a cigányokat, a zsidókat, a buzikat, a hajléktalanokat, a munkanélkülieket, Brüsszelt, a máskéntgondolkodókat, a semmittevő nyamvadt tanárokat, a tojásfejű hülye tudósokat, és mindazokat, akik nem eléggé hangosan bégetik a Fidesz–gyűléseken, hogy „Viktor, Viktor!”

Meg hát persze a felelősen gondolkodó elméket (vannak azért akadnak még ilyenek!). A NER szerinti Orbánisztánban (Abszurdisztánban, Tébolyisztánban) az effélék kussolása is igencsak kívánatos – már persze Orbán Viktor és tolvaj-hazug tettestársai szerint.

S mindez azért, hogy a sunnyogva félrevezetett lakosság – egy röpke tisztánlátó pillanatában – nehogy elgondolkodjon azon az egyszerű kérdésen, hogy az EU 28 tagországa közül számos felmérés szerint az életminőség szerint Magyarország a 27., állítólag talán Bulgária még utánunk van, egyelőre.

Néhogymá (sic!) esetleg az elvakult Fidesz-hívőben is fölmerüljék egy kósza gondolat, hogy Orbán Viktor egy tehetségtelen, dilettáns, téveszmés alak, akinek csak a pénz és a hatalma fontos, a magyarság, hit és effélék csak kellékek. Hazánk, népünk oda jutott, hogy egy cinikus, felelőtlen totyakos bohóc, Orbán Viktor szinte teljhatalommal uralja az országot, a benzinártól kezdve a közbeszédig: Magyarország előre megy, nem hátra! – volt nemrég az üzenete. Előttünk meg ott a szakadék, milliók nyomorúsága.

A témához az Olvasónak gondolatébresztőként a nagy költőt-gondolkodót, Weöres Sándort idézem:

„A legnagyobb csapás, ami egy népet érhet, ha egyoldalú irányítással
az ítélőképességét tönkreteszik. Az ilyen nép elzüllik és mennél
vásáribb kalandor nyúl érte, annál könnyebben odadobja magát. Nincs az
a kívülről jövő veszedelem, végigdúlás, évezredes elnyomás, mely ezzel
fölérne.”

Írásom címéről: Élemedettebb, velemkorú társaim tán asszociálhatnak Bergman korszakos filmalkotására (Suttogások és sikolyok), ez azonban részemről csak geg, valójában a sunnyogást – mint társadalmi valóságot – kívántam fókuszba hozni. S a sikolyok? Írásomat ennek szánom. Jajsikoly: Baj van, emberek!

S mi lehet ebből? Nem tudom. De még van némi matematikai ismeretem, miszerint 1x1sikoly az csak 1,- akár mellőzhető is, de 10×10 sikoly az már 100 –, már hallható, 1000×1000 sikoly viszont már egymillió. Ezt már talán Orbán Viktor és tettestársai, a tolvaj-hazug klientúra is meghallja, esetleg. És esetleg meghallja a magyar nép is, s eszébe jut a régi szent üzenet: „Emelkedj föl végre, büszke nép…!” Mert a gyáva, sunnyogó népnek nincs hazája – s nem is érdemel.

Advent van, szembenézés, megtisztulás, várakozás ideje. Még nem tudom, milyen lesz a karácsonyom, de azt tudom, hogy milyen nem: nem lesz száraz-vacak műbejgli, nem lesz mű-plüssmikulás, de még Fa sem lesz. Nem lesz semmi bóvli-talmi bugyutaság.

Reményeim szerint pár szerettemmel el fogunk beszélgetni a sorsról, akármiről. Jézus odasündöröghet közénk, ha megmagyarázza, hogy a nevében most regnáló egyházak – főleg a katolikus – miért dőzsöl és pöffeszkedik, s miért sunnyog, ha a valódi jézusi tanításról esik szó??!

Mindezzel együtt Áldott, Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek (a fideszeseknek, különösen is)!

Ruppáner János

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek