2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletFüggöny legördült, taps!

Függöny legördült, taps!

Akik figyelemmel kísérik a napi politikai eseményeket, pontosan tudják, hogy a Fidesz rendszeres közvéleménykutatásokkal teszteli a lakosságot, hogy felmérjék tűrőképességük határát, és hogy véleményüket befolyásolják. November elején Kalocsán is megtörtént a telefonos felmérés. Úgy látszik, kormánypártunk már készül az önkormányzati választásokra, mert most a jelenlegi polgármesterünk népszerűségét kutatták. A válaszok valószínűleg nem a várt eredményt hozták, mert gyors forgatókönyv írás után elkezdődött a színjáték.

Történt ugyanis, hogy dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatójának tájékoztatója háborította fel a kalocsai közvéleményt. (Ne felejtsük el azt, hogy a helyi Fidesz csoport vezetője is azzal riogatta az országgyűlési választások előtt a kalocsai lakosokat, hogy ha nem ők nyernek, akkor bezárják a kalocsai kórházat.)

 Íme:

Bács-Kiskun megyei Oktatókórház:

Tájékoztatás a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely csecsemő-és gyermekosztályának, illetve szülészeti ellátásának felfüggesztéséről

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephelyén humánerőforrás problémák miatt 2022. november 14-től 2023. január 31-ig a Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály működése és ennek következtében – az újszülött ellátás miatt – a Szülészet-nőgyógyászati osztály szülészeti ellátása felfüggesztésre kerül. A nőgyógyászati ellátás változatlan, továbbra is működik.

A szülészeti ellátást ebben az időszakban a Bajai Szent Rókus Kórház és a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti szülészeti osztálya biztosítja, a gyermekek ellátását a kecskeméti Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály vállalta át. A betegek további biztonságos ellátása térségünkben biztosított lesz, a betegellátás nem sérül.”

Valószínű, hogy a főigazgató úr elfelejtett egyeztetni országgyűlési képviselőnkkel (mi köze a politikának az orvosi szakmai kérdésekhez?), mert beindult a Fidesz média. Segítsünk egy kicsit polgármester urunk népszerűségének növelése érdekében! Jött országgyűlési képviselőnk Font Sándor, és a kalocsai kórház előtt készített videójában azonnal számon kérte a döntés meghozóját és határozatának azonnali visszavonásra szólította fel az illetékest.

A bejelentkezés itt megtekinthető:

“Követelem, hogy az elhibázott döntést -bárki is hozta-, vonja vissza…”

Másnapra fideszes polgármesterünk dr. Filvig Géza, rendkívüli testületi ülést hívott össze, melyen, érdekes módon minden érintett, (kivéve Font Sándort, mert ő keményen dolgozott ezalatt a parlamentben) dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója, dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató, dr. Zombor Gábor volt egészségügyi államtitkár és Szívós Etelka is a kalocsai Szent Kereszt Kórház vezetője természetesen megjelent.  A helyi médiumok kereszttüzében aztán dr. Gondos Miklós „rávilágított a kalocsai, egyébiránt vidéki magyar egészségügy egészét érintő problémára, az orvoshiányra…”.

Ezután pedig jött a jó hír.

„Elhárult a probléma, mert sikerült egy Kalocsára költöző, főállású gyermekorvost szerződtetni, így a gyermekosztály működését és a szülészeti ellátást még átmenetileg sem kell felfüggeszteni”.

Természetesen én is örülök ennek a döntésnek, de bujkál bennem a kisördög.

1. Amennyiben egy nap alatt sikerül Kalocsára szerződtetni egy családostól ide költöző gyermekorvost, miért jelent meg a főigazgató írásos határozata, miért nem lépett eddig a főigazgató?  

2. Ha az országgyűlési képviselő lépett az ügyben, mi szükség van főigazgatóra?

3. Van egyáltalán orvoshiány, ha egy nap elegendő a hiányok pótlására? 

4. Kinek sikerült egy nap alatt pályázót találni a főállású gyermekorvosi praxisra?

5. Egy gyermekorvos elegendő egy osztály működtetésére?

6. Miért jön egy családos orvos Kalocsára? Politikai meggyőződésből, esetleg plusz pénzért?

7. Miért nem volt eddig erre ennyi pénz… stb?  

Egy dolog azonban biztos, az előadás jól sikerült, mert amint hallhattuk a Korona Rádióban, a testületi ülésen résztvevők megtapsolták a Fidesz színjátékát.

A függöny legördült, jöhet a következő előadás!

-moci-

Ez egy véleménycikk, nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek