2023 október 1. vasárnap
KezdőlapKözéletElkerülő út k.arc módra - Első rész

Elkerülő út k.arc módra – Első rész

2022. 11. 24-én, Kalocsa Város Képviselőtestületének ülésén a képviselők, és a helyi médián keresztül a nagyközönség is megismerhetett, a kalocsai Szentháromság tér lehetséges elkerülésére 5 alaptervet, melyet a kecskeméti Vonalvezető Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft. készített a Város rendelésére. Az önkormányzat a tervekért 3 millió Forint + ÁFA-t fizetett a mérnöki irodának.

Előző cikkünkben “A Szentháromság tér elkerülése” megismerhették ezeket a terveket a Képviselő-testület ülésén készült felvételünk alapján.

A 6300.hu szeretne most egy hiányt pótolni, melyre az ülésen dr. Körmendy Szabolcs és dr. Vincze András képviselők is fölhívták a polgármester figyelmét.

2022. február 28-án, a Városi Könyvtár égisze alatt, k.arc néven bemutatkozott Kalocsa közönségének egy fiatal, három főből álló mérnökcsapat.

2022. tavaszán Kalocsa városáról írt urbanisztikai diploma-munkáikat és elképzeléseiket fölidézve, egy színvonalas, északi elkerülő út terveit tették le a Város és az Érsekség asztalára. Az elképzelésért és a tervekért nem kértek és nem kaptak pénzt senkitől!

Szokták mondani, „ami ingyen van azt, nem is becsülik”!

Így történt ez cikkünk fiatal hőseinek esetében is, sem a Város, sem az Érsekség nem tartotta elképzelésüket tovább-gondolásra érdemesnek!

Valljuk be őszintén, a legtöbb ember ilyenkor csalódottan legyintene, és elengedve a témát továbblépne!

De!

Nem ilyen fából faragták Decsák Petrát, Horváth Bálintot és Szabó Esztert!

A közösségi médiában közzétéve elképzelésüket, jól fogadták az ilyen-olyan véleményeket. Időt, energiát nem sajnálva válaszoltak a korrekt szakmai, lakossági és a virológusból hirtelen városépítésszé avanzsált Facebook huszárok hozzászólásaira is.

Mind a dicséretet, mind a kritikát szívesen fogadták, átbeszélték egymással, egy részét beépítve tervükbe, előálltak egy k.arc “Irányvonal 2.0” elképzeléssel.

Hiánypótlásként be szeretnénk mutatni ezt a tervet!

Sajátos módon, a helyszíneket bejárva, kameránkon keresztül, a tervezők tolmácsolásában tárjuk Önök elé elképzelésüket két mintegy 30 perces kisfilmben. Kérjük, szánják rá az időt, érdemes!

Irányvonal 2.0 – Első rész – Északi elkerülő helyszínbejárás

A mi dolgunk a tájékoztatás.

A véleményformálást Önökre bízzuk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek