2024 április 17. szerda
KezdőlapLevelesládaA ruszkik az agresszorok! ...

A ruszkik az agresszorok! Az ukránok a honvédők!

Egyre elképesztőbb, ahogy a magyar kormány propaganda hálózata (M1, Duna TV, TV2, Hír TV, stb.) és azok hírblokkjai, (esetenként a bíróság által hírhamisítónak ítélve) továbbá az országosan fogható rádió csatornák egy jelentős része, (Kossuth, Petőfi, Sláger, régiós adók) híreiben, a YouTube csatornák közzé beillesztett rövid “magyarázó” üzenetekben, a megyei- és helyi lapok propaganda írásaiban, továbbá a facebook, pl. “…..hallottam” csoportokban, arról próbálnak meggyőzni minket, hogy az oroszok, Ukrajna elleni háborúja jogos és, hogy ők tulajdonképpen Amerikát, és valamiféle világhatalomra törő csoportot akarnak megállítani, akik már betették a lábukat Ukrajnába.

Ha ettől a nem bizonyított elmélettől elvonatkoztatunk és a tényekre hagyatkozunk, akkor tudható, hogy Putyin és az általa befolyásolt oroszok, birodalomként, azaz nagyhatalomként tekintenek magukra. Ennek tudatában a Szovjetunió visszaállításán munkálkodnak és jogosnak gondolják szuverén államok megtámadását is. Ehhez ad anyagi- és politikai tőkét a mérhetetlen orosz olaj- és földgázvagyon, amire még az Unió országainak is szüksége van.

Az is tény, hogy Ukrajna megtámadását követő hónapokban már tízezrek haltak meg és millióknak kellett elmenekülniük az országból, köztük magyar nemzetiségűeknek is.


Tény, hogy a háború több ágazatban is megakasztotta a világban a gazdaság fejlődését és az ellátási láncok működését, ami drágulást és inflációt okoz. Magyarországon az egyik legnagyobbat.


Tény az is, hogy most égető szükség lenne az uniós forrásokra, de mivel annak egy jelentős részéből, a korábbi években kormányzati támogatottságú emberek gazdagodtak, ezért jogi garanciák – pl. az Európai Ügyészséghez való csatlakozás – hiányában jelentősebb anyagi támogatásra nem számíthatunk. Így továbbra is borítékolható a pénzromlás és a termékek további drasztikus mértékű drágulása.


Tény az is, hogy a magyar kormány tagjai, az orosz érdekeket segítendő, mindent megtesznek az Unió egységének bomlasztása és az oroszok elleni szankciók megvétózása érdekében.


Ugyancsak tény, hogy 1956 óta sokan azt emlegetik számon kérőn, hogy miért nem segített nekünk akkor a nyugat az oroszokkal szemben. Most pedig ugyanazok elítélik, hogy sok ország hadi technikával is segíti az ukránok honvédő harcát.


A háborúhoz nem lehet másként viszonyulni, mint elítélni és szankciókkal súlytani azt, aki az első golyó kilövésére és egy szuverén ország megtámadására adott ki parancsot.

Kérdés:
Magyarország történelmében volt egy Kádárunk, aki – hatalma megtartása érdekében – behívta az oroszokat.
Vajon a mostani vezetőnk – ha úgy adódna – behívná-e újra az oroszokat, hogy ne derülhessenek ki „ügyeskedései” és, hogy továbbra is hatalomban maradhasson?
Vagy az oroszok már a spájzban; Paksi Atomerőműben, Sberbank-ban, parlamentben (kémkedésért a napokban elítélt KGB Béla-Jobbik) vannak?

Vén József

Ez egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tartalmazza a szerkesztőség véleményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek