2023 szeptember 27. szerda
KezdőlapKözéletMár az országos médiát is elérte a kalocsai "félkifli"-ügy

Már az országos médiát is elérte a kalocsai “félkifli”-ügy

Napok óta érkeznek a kalocsai lakosok felháborodott üzenetei dr Bagó Zoltán képviselő posztja alá, mely a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény Tagintézményeknek írt levelét közli.

A poszt már az országos sajtóba is bekerült.

A HVG például így ír erről.

A telex pedig így.

Hadházy Ákos külön posztban számol be a dologról.

A levélben az intézmény vezetője közli, hogy 2022.09.08-tól a 4-6 éves gyerekeknek az eddigi egész helyett több alkalommal csak fél adag pékárut biztosítanak a jövőben.

Valószínűsíthetően ennek oka az, hogy az alapanyagok árai növekednek, az állam (vagy az önkormányzat) viszont nem biztosít többletforrást a közétkeztetést végző intézményeknek, tehát ugyanakkora összegből kell megoldaniuk az ételek elkészítését, mint tavaly, mikor kb. 60%-kal volt alacsonyabb a gabonakészítmények ára.

A felháborodott szülők azt nem értik, hogy miért a gyerekeken spórolnak? Volt Csíplek Kalocsa fesztivál, voltak sokmillióért fellépők a városban, a polgármester fizetését 50%-kal emelték, akkor erre miért nem jutott pénz? Sok szülő említi, hogy számos kisgyermek csak a bölcsödében, óvodában jut normális ételhez, így ha azt is elveszik tőlük, éhezni fognak.

Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a Polgármesteri hivatalnak. Ha válaszolnak, közöljük.

” …csak egy fél kifli az ozsonnám…” Énekelte Kiss Manyi a világháború után.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek