2024 május 20. hétfő
KezdőlapKözérdekűLesz egész kifli!

Lesz egész kifli!

Az országos médiából értesültünk róla, hogy a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény arról tájékoztatta a városi intézményvezetőket, hogy az eddigi gyakorlattal szemben a gyermekeknek péksüteményből (figyelembe véve a termék súlyát) az eddigi egy helyett csak fél darabot biztosítanak.

A HVG például így ír erről.

A telex pedig így.

Hadházy Ákos külön posztban számol be a dologról.

Nagy felháborodást keltett a hír, mivel számos kisgyermek csak a bölcsödében, óvodában jut normális ételhez, így ha azt is elveszik tőlük, éhezni fognak.

Kérdésekkel készültünk a hivatal és az illetékes felé, de megelőzve a levelet Kalocsa város polgármestere Facebook oldalán nyugtatta meg a lakosságot, hogy a rendelkező nem egyeztette a városvezetéssel az étkezés mennyiségeiben való változtatási szándékát, és őt polgármesterként sem tájékoztatta.

Filvig Géza polgármester a Facebookon közzé tett levelében közölte, hogy vizsgálatot rendelt el az intézményi döntés kapcsán, az intézményvezető döntését felfüggesztette, és a régi adagmennyiség biztosítására utasította.

A Közétkeztetési Intézmény levele azonnali hatályú, tehát ez a rendelkezés 2022.09.08-a óta érvényes volt.

A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény tájékoztató levele

További anomália, hogy a főzőkonyha sütője vajon fog-e működni, és a gyermekeknek biztosítanak-e sült ételeket?

A 60-110 g gyümölcs egy füge, vagy egy pici alma. Reméljük, a vitamin szükségességére való tekintettel ez is biztosított lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek