2023 december 8. péntek
KezdőlapKözéletKözeledik az igazság fájó pillanata

Közeledik az igazság fájó pillanata

A klímák még a hűtést szolgálják a lakásokban, de már lassan mindenkihez megérkezik az első „rezsicsökkentett” piaci számla a gázról és az elektromos áramról. Azt hiszem ennél még meglepőbb lesz majd Fidesz-KDNP kormányunk, karácsonyi „ajándéka”. Akkora már a vidéki lakosság, a mai vezetést ismét kétharmaddal hatalomba ültető választói is kifizetik majd áram-és gázszámláikat. Persze, ha lesz miből! A környező településeken élő emberek jelentős része az ún. Kádár-kaptárakban él, melyeknek nyílászáró cseréjét és szigetelését anyagi forrásaik hiányában nem volt lehetőségük megvalósítani. Ezeknek a családi házaknak százezres nagyságrendű fűtési számlái lesznek. Mit is nyilatkozott Szijjártó Péter miniszter úr 2021 szeptember 15-én? Az MTI szerint: „Tíz plusz öt évre szóló gázvásárlási szerződést kötött az orosz állami gázszolgáltatóval, a Gazprommal Magyarország – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint a szerződés „ebben a bizonytalanságokkal teli világban” képes garantálni Magyarország energiaellátásának biztonságát… A gáz ára “jóval kedvezőbb” lesz, mint a most lejáró.”                                                                                                                                                       Önök értik, hogy mi történik? Vagy akkor hazudott a miniszter, vagy most hazudnak nekünk! Én szeretném továbbra is fizetni az 1995 előtti „jóval kedvezőtlenebb gázárat”! Önök mi választanának? És akkor még nem beszéltünk a villanyszámlákról! Hogyan is lesz a 12Ft/kw áramból több száz forint? Mert arra azért még emlékszünk mikor a Paksi Atomerőmű reklám kamionja járta a környező településeket, és a tizenkét forintos, legolcsóbb villamos áram előállítási lehetőséggel reklámozta az atomerőmű bővítését!  Természetesen csak az átlagfogyasztás feletti fogyasztókat érinti az áremelkedés. De ki mondja meg, hogyan számolták ki az átlagfogyasztást? Erre eddig még nem kaptunk valós magyarázatot. Arra azért rajtam kívül még néhányan szeretnének választ kapni, hogy az 1995 előtti gázárnál a most olcsóbban vásárolt gáz (én csak Szijjártó úr fentebb kiemelt nyilatkozatára hivatkozok) miért lett hétszerese az egy évvel ezelőttinek? Viszont olvassák, mi a megoldás mindenki számára, aki mégis az „átlag” felett fogyaszt:

 „…Aki efölött van, gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy előbb keressen annyi pénzt, hogy a piaci, lakossági piaci árát, a nem támogatott árát, ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti energia résznek! Ez a magyar valóság ebben a pillanatban.” (sic)

Ezt dr. Orbán Viktor, Magyarország miniszter elnöke tanácsolta a Kossuth Rádióban.

Mondta ezt azután, hogy a fizetését 1.507.350 forintról, 3.553.200 forintra emelték. Képviselői tiszteletdíjjal együtt pedig 4.900.000 forint lett a havi jövedelme.  A megoldás a fentiek tükrében tehát nagyon egyszerű. A munkahelyen dolgozók kérjenek 100 %-os béremelést, a nyugdíjasok dupláztassák meg a nyugdíjukat, a vállalkozók pedig kétszeresére növeljék hatékonyságukat. Persze lehet, hogy ez nem működik, akkor a másik megoldás lehet az üdvözítő, ha elküldik a parlamentben ülő kormánypártok képviselőit az ellenzéki pártokéval egyetemben ”melegebb helyekre”, mert képviseletünkben annyit érnek, mint döglött lovon a patkó.

-moci-

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

1 hozzászólás

  1. Szíveskedjenek Süli Jánost kérdezni, – lemondott a pulpitusáról a napokban – talán mint magánember lesz lelki ereje igazat mondani, mert eddig aligha volt OLYAN, ami elhagyta a száját, hantázott Pakssal kapcsolatban, milyen jó lesz, megtérülő stb. Ha a majd 40 éve termelő blokkoknak sem sikerül a lakosság számára ésszerű áron adniuk az áramot, dehogy fogja a “kapitalizmusban a piaci alapon épített” új komplexum. Nem fogja olcsóbban előállítani, ha a mostani is duplája meg többszöröséért, akkor az új a TÍZszereséért szolgáltat az eddigi árnak. Ja, a Sülit TÓFALUN keressétek, feltehetőleg ott bujdokol a szarvasmarhatelepen felépített rezidenciájában…. amit Süli egykor gyorsan a fiára íratott a vagyonbevallást kikerülendően, tehát ebben a tényben sem volt igaz, Süli.

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek