2024 június 12. szerda
KezdőlapKözéletMagyarország előre megy... (?)

Magyarország előre megy… (?)

 Magam előtt látom miniszterelnökünket a kampányban, amikor a Karmelitában legfőbb bizalmasainak körében azt mondja két pálinka között:

„ Fiúk! Ez a rezsicsökkentés jó dolog, éppen olyan mint legutóbb a migránsok! Győzni tudunk általa! Aztán meg úgy leszünk vele, mint a szellentéssel:Tartjuk amíg lehet!”

Józan gondolkodású ember tisztában van azzal, hogy a fizikával, a gazdasággal és a feleségünkkel szemben csak ideig-óráig mehetünk.

Utána minden ebbe fektetett energiánk kárba vész!

Tudom a hatalom megszerzése mindennél fontosabb egyeseknek, de számoltak-e azzal, hogy egy nemzedék életminőségét teszik kockára?

Természetes tulajdonsága az embernek, hogy mindig jobbra törekszik. Ezért tanulunk, dolgozunk, megtakarítunk, taníttatjuk gyermekeinket. Szeretnénk, ha nekik még a miénknél is jobb lenne az életük!

Most azt látom, hogy minden hiába! Tehet az egyén, a család szinte bármit, a nagypolitika szereplői mindent átírhatnak egyik pillanatról a másikra. Néhány éve azt hittem, a mai kor embere az információ szabad áramlásának, és a múlt hibáiból való tanulságoknak a tükrében megteremti a VILÁGBÉKÉT, és az egyetemes jólétet. Legfőbb gondja a rák gyógyítása, és a Föld környezeti problémáinak megoldása lesz.

 Ehelyett pandémia, háború, gazdasági válság, és ki tudja még mi várható!

Egy biztos!

Az előttünk álló években nem a nyugodt élet, hanem a túlélés lesz a cél!

A magyar Családok mire számíthatnak, mit tehetnek?

Egy kicsit La Fontaine Tücsök és a hangya tanmeséje jut eszembe.

Akik az elmúlt években elhitték, hogy a rezsicsökkentés abból áll, hogy a jóságos kormányunk fittyet hányva a világgazdaságra, a szavazatunkért cserébe az idő(n)k végezetéig alacsonyan tartja az energiaárakat, azok most komoly bajban vannak, nehéz telük lesz! Akikben viszont tudatosult, hogy a rezsicsökkentés valójában az, ha szigeteléssel, korszerűsítéssel, szemléletváltással, kevesebb energiát fogyasztanak, nekik van esélyük szerény komfortvesztéssel átvészelni a telet.

 Egy biztos! -ezentúl semmi nem úgy lesz mint régen! A jóléti állam eszméje megbukott úgy, mint annak idején a kommunizmus! A kérdés az, hogy a tömeg milyen módon vesz elégtételt azokon, akik tudatosan becsapták!?

(Nem szeretnék ötleteket adni senkinek, történelem tanulmányainkból jól emlékszünk hasonló esetekre!)

Sajnos a nyári kánikulával küszködve, még föl sem tudjuk fogni milyen lesz januárban a villany és gázórát vizslatni, a termosztát feletti uralomért élet-halál harcot vívni!

Mert nem babra fog menni a játék!

Egy bérből-fizetésből élő család otthona, ha nem figyelnek oda kellően, a kétszeres villany, és a HÉTSZERES (7 szeres!) gázárnak köszönhetően, néhány hónap alatt a végrehajtók martalékává válhat!

Egy élet munkája elfüstölhet a kéményen egy tél alatt!

És kedves olvasó, még nem beszéltem, ezen intézkedések következményének, a munkahelyek megszűnésének, és a tömeges elbocsátásoknak a víziójáról!

Ja, és az üzemanyagok árának várható megduplázásáról, az 500 Ft-os Euróról, és a többi, és a többi…

Ma már csak egy a biztos, hogy

„Piros volt a paradicsom, nem sárga,

jól rák*runk most erre a nótára!”

Kérem, vigyázzanak magukra, legyenek bölcsek, és körültekintőek!

Ez egy véleménycikk, nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

1 hozzászólás

  1. Kezdve a devizahitellel – Orbán kormány vezette be 2001, – a cél a magyar magántulajdonú lakásállomány magas % aránya megszüntetése, a lakosság adósságcsapdába és kiszolgáltatottságba húzása volt. A jóléti állam, már egy évtizede megszűnt. Nem elsősorban ezt a kormányt, inkább a demokrácia exportálókat kell okolni a folyamatokért, akik mindennek a motorjai. Ezért, igazában senkit sem érdekel “nemzetközileg” ha a Magyarok koldusbotra jutnak…. Sajnos

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek