2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletIsmét kétharmad

Ismét kétharmad

Olvasónk tollából:

Politológusok, gazdasági elemzők, szaktanácsadók elemzik, hogy vajon miért nyert a Fidesz ismét bő kétharmaddal az április 3-i választásokon?

Pedig a józan, átlagosan gondolkodó emberek láthatták már ezt előre. Nem kell ahhoz zseninek vagy borzasztóan okosnak lenni, csupán ismerni kéne a vidéki ember gondolkodását és néha le kéne ereszkedni hozzájuk az országos „nagypolitika” magasságából. Mit is szeretne egy átlagos magyar ember?

Békét, biztonságot, egészséget és gyerekei boldogulását.

Ilyen egyszerű! Nem érdekli az embereket a korrupció és a politikusok gazdagodása, hiszen negyvenöt év alatt belénk nevelték, hogy a „nagykutyák” bármit megtehetnek. Amennyiben minket békén hagynak, és mi is csalhatunk egy kicsit, mi is békén hagyjuk őket. A választások előtt is sok emberrel beszélgettem és a fideszes szavazókon kívül a többségük azt mondta:

 Nem akarom én, hogy a Fidesz maradjon hatalmon, mert lopnak, csalnak, hazudnak, de mondd meg, hogy kire? Azokra, akikre már az utóbbi három ciklusban is azt mondtuk, hogy nem kellenek? Nem tanultak a három kétharmados vereségből? Egy-két kivétellel ugyanazok az „ellenzéki” politikusok ülnek a parlamentben már tizenkét éve, egy-két-három millió forintos havi fizetésért. Az előválasztáson mi nem Márki-Zay-t választottuk, megint figyelmen kívül hagyták a véleményünket. Gyerekeinket akarják küldeni a háborúba? Be akarják zárni a kórházakat? Inkább a Fidesz!

Az eredmény pedig ismét Fidesz kétharmad!

Pedig a Fidesz semmi mást nem tesz, mint amit a harminckét évvel ezelőtti hatalom. Ugyanazokat a szlogeneket ismétli, többségi médiáin keresztül, amit az idősebb korosztály már eleget hallott a „szocializmusban”: begyűrűzik (pl. benziár), rothadó nyugat, ársapka (Országos Árhivatal) stb.

A Fidesz, elkezdte építeni a „szocializmust”!

No, nem most, hanem már az első kétharmada után. Persze ők kereszténydemokráciának mondják, és maguk mellé vették a kereszténydemokratáknak nevezett gyülekezetet, akiknek többsége a fideszes politikusok nagy részével együtt, a szocialista rendszer alatt az akkori hatalmat szolgálták. Nem véletlen, hogy nem hozták nyilvánosságra az ügynök aktákat, bár szerintem már azokkal sem menne semmire sem az úgynevezett ellenzék. 

Orbán Viktor lett Kádár János.

Neki nem a krumplileves, hanem a falusi disznóvágás, kolbásztöltés a pocakos paraszt a vidéki ember. A jóságos miniszterelnök, bérből fizetésből él, ő adja a tizenharmadik havi nyugdíjat, ott van gumicsizmában az árvízveszélynél, kilátogat az ukrajnai határ mellé, és egymaga megvédi hazánkat az orosz agressziótól, a legdrágábban vásárolt orosz földgázt a legolcsóbban adja a Gyurcsány és Soros sújtotta magyaroknak…

Szép lassan leépítik az önkormányzatokat, államosították az iskolákat, megvették maguknak az egyházakat (gondoljunk csak a Szentháromság térre és a Hotel Kalocsára). Már a másvilágon is övék a dicsőség…

Abban azért reménykedek, hogy gyermekeinknek és unokáinknak nem kell majd azt énekelniük szentmise vagy istentisztelet alatt, hogy „A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk: munka és béke…”

-moci

Ez az írás egy véleménycikk, nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek