2024 április 15. hétfő
KezdőlapPolitika„május 9-én mindennek vége lesz” (Orbán Viktor)

„május 9-én mindennek vége lesz” (Orbán Viktor)

„Orbán, quando l’ho incontrato mi ha detto che i russi hanno un piano, che il 9 maggio finirà tutto.” Corriere della Sera

 A címben szereplő idézet Orbán Viktor miniszterelnöktől származik, és Ferenc Pápának mondta április 23-án.

 Ez az idézet bennem több fajta érzést váltott ki, melyeket meg is osztok a Tisztelt Olvasóval:

Az első amit éreztem, az a gyanú volt.

Orbán Viktor tud valamit, amit mások nem? Tud valamit, mellyel kérkedik a Pápának, éreztetve, hogy ő fontos ember. Ezek szerint Orbán Viktor Putyin elnök bizalmasa??? Amikor gratulált győzelméhez, ilyen titkokat is megosztott vele, hogy mikor lesz vége a háborúnak?

Második érzésem a félelem volt.

Ha így tudja a dátumot, annak nem biztos, hogy örülnünk kell! Nekem a japánok azonnali kapitulációja jutott eszembe, de ahhoz sajnos két atombomba kellett.

Harmadjára szomorúság töltött el.

Bármit is tudott Orbán Viktor április 23-án, az már szinte biztos, hogy idejét múlt! Annyi borzalom történt az elmúlt két hétben is, melyek átírnak minden forgatókönyvet.

Sajnos utolsó, és leghalványabb érzésem volt a remény!

Mint tudjuk, „a remény hal meg utoljára”, de addig hány ártatlan embernek kell még meghalnia???

Én a legtöbb katonát is ártatlan embernek tartom! Nem számítom ide a pszichopata, nőket erőszakoló, hátrakötött kezű embereket tarkón lövő gyilkosokat! (őket beteg, aberrált állatnak tartom! (ez kicsit bayerzsoltos, de nem szégyellem!)

A bombák, rakéták nem válogatnak, főleg, ha kórházak és iskolák koordinátáit táplálják beléjük. Az áldozatok között van rengetek gyermek, idős ember, nő, hétköznapi dolgos állampolgár. Gyerekek, szülők, rokonok, barátok, munkatársak, tanárok, orvosok, ápolók, kereskedők, munkások, parasztok…… és katonák. Mindegyikük hiányzik valakinek, és sorsuk, kiontott vérük bosszúért fog kiáltani!

 Már látom magam előtt, ahogy Mariupol védői több száz, akár ezer évre az ukránok nemzeti hőseivé válnak. Jusson eszünkbe Leónidasz 300 spártai harcosa, vagy a nyergestetői székelyek önfeláldozása!

             Sajnos nehezen tudom elképzelni az orosz és az ukrán nép békés egymás mellett élését az elkövetkezendő néhány, a (reménybeli) béke utáni évtizedben.

Amikor majd Putyin elnököt már régen kihajították a mauzóleumból, (nemcsak emléke, hanem teste is a történelem szemétdombjára kerül), már a pokol összes ördöge belefáradt gonosz lelke gyötrésébe, a most elvetett gyűlölet magvai még akkor is bőségesen hozzák majd termésüket!

Elevenen él még emlékezetemben az azeri baltás gyilkos esete, aki Budapesten brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy örmény katonatisztet, a két nép régi konfliktusa miatt.

De visszatérve népünk bölcs vezérének jövendöléséhez:

„május 9-én mindennek vége lesz”

Bízzunk benne, hogy azért nem mindennek!!!

1 hozzászólás

  1. Érdekesebb lenne, Orbánnak az idézetet megelőző mondataiból kiindulni, mert a “mindennek vége lesz” nem a mindenségre, nem is a további tervek kitalálási időszakaira; illetve nem a tervek teljesületlenségére is vonatkozhat, vagyis a terv, vagy a tervezés is válhat szükségtelenné, idejét múlttá, de, teljesedhez is addigra; vagyis a tervnek, vagy bárminek – ami szóba volt hozva – vége lesz… Várnánk a párbeszéd, vagy nyilatkozat teljes szövegét….?
    Mind, ennek vége lesz; ennek mind vége lesz?
    Emlékezzünk a kiváló koncentráló agy, azaz dr. Filvig híres mondására: “dr. Bagó Zoltán képviselő úr, nem én vezetem az ülést…..”
    Vagyis fideszkdnp-éknél, és Filvigéknél előfordulnak olyan szóösszetételek, kitalálmányok is, amitől a józan ész megáll…

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek