2023 szeptember 27. szerda
KezdőlapPolitika"Mondd, Te kit választanál?"

“Mondd, Te kit választanál?”

VÁLASZTÁSI PROGRAMOK – 2022

Egységben Magyarországért Pártszövetség

A jelenlegi ellenzékkel egyszerű dolgom volt, mert néhány kattintással megtaláltam, hogy a „Csak felfelé! – Az Emelkedő Magyarország programja” címmel ki van dolgozva egy 72 oldalas, minden részletre kiterjedő választási program, aminek főbb elemei :

Jogállam újbóli megteremtése

Befektetés a jövőbe

Egészséges társadalom

Szolidáris és gondoskodó társadalom

Közös haza

Fenntartható Magyarország

Gazdaság az emberért

A mindennapok biztonsága

Európai Magyarország

A komplett anyag itt letölthető vagy elolvasható: https://egysegbenmagyarorszagert.hu/wp-content/uploads/2022/03/Csak_Felfele_Az_Emelkedo_Magyarorszag_Programja_2022-1.pdf

„A jogszerűség helyreállítását, az elmúlt tizenkét év bűneinek felderítését akarjuk, igazságos társadalomra, európai életre, közösnek érzett hazára vágyunk.

A választás legfontosabb kérdése: Orbán vagy Európa? A putyini Kelet vagy az európai Nyugat ?”

Fiatal Demokraták Szövetsége-Kereszténydemokrata Néppárt

Fidesz–KDNP - Wikipedia

A kormányprogrammal már nehezebb a dolgom, hiszen az internet bugyraiban hosszasan elmerülve sem találtam programhoz is valamennyire hasonlító anyagot az “előre menjünk, ne hátra” és a “soha többet baloldal”-on kívül jelszavakon kívül.

A kormány szócsövéből, a 130 milliárd adózói forintból fenntarott “köztévé”-ből sem tudtam meg többet, bár Orbán ünnepi beszédét egy nap alatt akár 9x is visszanézhettem, hátha valami nem tudatosult bennem.

További keresésem közben azt azért megtudtam, hogy a fideszes pártkatonák kampányukhoz nyolc témakörben kaptak az előző gondolatmenethez kellő muníciót:

A Gyurcsány-korszakban egyszer már fizetőssé tették az egészségügyet

A Gyurcsány-korszakban egyszer már elvették a 13. havi fizetést és megnyirbálták a családtámogatásokat

A Gyurcsány-korszakban folyamatosan emelték a rezsit és az adókat

A Gyurcsány-baloldal egyszer már csőd szélére juttatta az országot, az egekbe emelkedett a munkanélküliség

A Gyurcsány-korszakban egyszer már eltörölték az otthonteremtési támogatást

A Gyurcsány-baloldal beengedte volna a migránsokat

A Gyurcsány-korszakban rátámadtak az emberekre

A Gyurcsány-baloldal nem szavazta meg a gyermekvédelmi törvényt

Ezek alapján a program összefoglalva hosszan és röviden is ugyanaz: Gyurcsány!

Aki persze tud olyan linket, ahol a Fidesz választási programja megtalálható az küldje el részünkre, és jutalom fejében nagyon szívesen megjelentetjük.

Megoldás Mozgalom

Jenei Dávid

Sokakat meglepett, amikor Gattyán György üzletember, a LiveJasmin elnevezésű szexkamera-szolgáltatás alapítója, aki jelenleg Magyarország 6. leggazdagabb embere 253,8 milliárdos vagyonnal, bejelentette, hogy pártot alapít és indul az országgyűlési választásokon. „Nincs kapcsolódási pontunk a NER-hez” – hangoztatja különböző interjúkban a Megoldás Mozgalommal ellenzéki szavazókra hajtó pornómilliárdos, csakhogy a Válasz Online legalább hét okot talált arra, hogy ezt ne higgye el neki senki. A cikket itt olvashatják: https://www.valaszonline.hu/2022/01/25/gattyan-gyorgy-fidesz-ner-kapcsolat/

A MEMO mérsékelt, szabadelvű politikai párt, amely valódi megoldásokat keres és szállít minden magyarnak, Programjuk alapja, hogy a Magyarországon élőnek a felmerülő problémák és kihívások leküzdésére. Rendszerszintű változásoknak, egy új politikai közösség létrejöttének, egy nemzetgazdasági felemelkedésének alapja a bizalom. A jóléthez, az anyagi biztonsághoz szükséges pénz életünk meghatározó eleme.

Részletes programjuk itt olvasható: https://memo.hu/felhivas

Mi Hazánk Mozgalom

A Mi Hazánk Mozgalom nemzeti radikális, szélsőjobboldali, populista, euroszkeptikus párt. A pártot Toroczkai László és több, a Jobbik Magyarországért Mozgalomból kilépő politikus alapította a 2018-as országgyűlési választás után, miután a Jobbik felhagyott a radikális jobboldali ideológiájával.

Önmeghatározásuk szerint harmadikutas párt Magyarországon, politikai elemzők szerint viszont a Fidesz szélsőjobbos tagozata, mely a jobboldali szavazók megosztásával segítheti a Fidesz 4. ciklusát. Erről itt olvashatnak bővebben: https://index.hu/velemeny/2022/02/13/ot-ok-amiert-orban-a-parlamentbe-ropitheti-a-mi-hazank-ot/

Programjuk a Virradat Program nemcsak egy választási program, hanem több cikluson átívelő munkaterv, ami a kisiklatott rendszerváltás stratégiai hibáit kívánja orvosolni.

https://mihazank.hu/virradat-program/

Kétfarkú Kutya Párt

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2014 óta bejegyzett párt, azt megelőzően egyesületként működött. Köznyelvben viccpártként hívott, de országos pártlistát állítani tudó párt célja, hogy a magyar politikai elitet parodizálva bebizonyítsa működésük visszásságait, bírálva a többi párt korrupt, pénzközpontú működését. Működésük során folyamatosan alkalmazzák az utcai művészet kreatív eszközeit, mint például az aszfaltrepedés-színezést.

Kampányprogramjuk 2 fő gondolat mentén készült el. Az egyik a közbeszerzési rendszer újragondolása, a másik pedig az átláthatóság és felelősség program.

Ha bejutna az MKKP a parlamentbe, akkor az ellenzék és a kormány is várhatóan két-két mandátummal kevesebbet kapna, így a kétfarkúak nemcsak az ellenzék, hanem a Fidesz kormányalakítását is nehezebbé tehetik.

Akár olyan helyzet is előállhat, hogy az MKKP lenne a mérleg nyelve.

Ezért eszük ágában sincs visszalépni sehol annak ellenére, hogy kutatás szerint a kétfarkú-szavazók 60 százaléka kormányváltást akar, és csak minden ötödik szavazójuk szeretné, ha maradna a jelenlegi kormány. Sajnos a kampányra kapott pénz már itt is nagy úr lett….

Normális Élet Pártja

A 2021 júniusában alapított és novemberben bejegyzett pártot azzal a céllal hozták létre, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon megmérettesse magát. A pártot Harkai Bulcsú Bánk alapította és vezeti, aki a 2018-es parlamenti választásokon induló Közös Nevező formációt létrehozta. A pártot egy nyíregyházi címre jegyezték be, ahol két ingatlan található, közülük az egyik Gődény György édesanyja nevén van.

Listavezetője az a Gődény György, aki ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanújával is folyik jelenleg büntetőeljárás a korábban említett Közös Nevező pártot érintően. A 2018-as országgyűlési választások után a pártnak közel 153 millió forint kampánytámogatást kellett volna visszafizetnie az államkincstárnak. Gyanúsított egyelőre nincs, így indulhatott a mostani választásokon.

A NÉP programjának igazi célja az előremutatás, a törekvés az egyre súlyosbodó általános válság megállítására, így az olvasó szembesülhet mind a JELEN, mind pedig a JÖVŐ kihívásaihoz elengedhetetlenül szükséges megoldásokkal is.

https://normaliselet.hu/#program

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek