2023 október 1. vasárnap
KezdőlapPolitikaBács 3. is választ !

Bács 3. is választ !

Bács 3. számú országos egyéni választókerületben (OEVK) jelenleg 64894 fő szavazásra jogosultat tartanak nyilván.

Átjelentkezett választó, tehát aki nem a lakóhelye szerint szavaz, hanem ebben a körzetben: 529 fő.

Külképviseletre jelentkezett 283 fő, tehát azok a személyek, akik lakcím szerint ebben a választókörzetben vannak bejelente, de valahol külföldön szeretnének szavazni.

Központja Kalocsa, így a Választókerületi Választási Bizottság felállítása is itt történt és itt is működik. Feladatuk a választás koordinálása, jogi felügyelete. Határozataikról itt találhatnak bővebb információt: https://www.kalocsa.hu/e-ugyintezes-valasztas/valasztas-2022/

Tagjai Dr. Schön Ferenc – elnök, Dr. Katona János – elnökhelyettes, Dr. Réfy Vilmos – tag, Dr. Simon Zoltán – megbízott tag, Dr. Rück Éva Andrea – megbízott tag.

A Választási Bizottság a legalább 500 érvényes ajánlással 5 főt vett nyilvántartásba, akik indulhatnak a választáson:

Kalocsán 17 szavazókör működik. A 2018-s választásokhoz képest még annyi a változás, hogy 5 szavazóhelység helyett már 13 lett akadálymentesített. A külképviseleten és átjelentkezéssel leadott szavazatok megszámlálására a 9-s számú szavazókör lett kijelölve. Az átjelentkezők a 2-s szavazókörben adhatják le voksukat.

Az 1 és 2. ill. 12 és 13 szavazókörök új helyre kerültek, amit pirossal jelöltünk.

Érdekesség, hogy Kalocsán település szintű lakcímmel 21 fő rendelkezik. Azoknak az állampolgároknak, akiknek nincs hol lakniuk, a lakcímtörvény végrehajtási rendelete egy külön lakcím kategóriát határoz meg, ezt hívják település szintű lakcímnek. Az ilyen lakcím csak azt a települést jelöli meg, ahol a hajléktalan állampolgár rendszerint megtalálható. Ők is a 2-s szavazókörben élhetnek állampolgári jogukkal.

Bács 3. számú országos egyéni választókerületben (OEVK) – a népszavazási kérdések mellet – 2 db szavazólapot fognak kapni.

Az egyiken a helyi országgyűlési képviselő-jelöltekre szavazhatnak:

A másikon pedig az országos listára:

Azt mindenki már saját bőrén is érezheti, hogy soha nem látott lendülettel robog a kampány mind a kormány, mind az ellenzék oldaláról. Nagy érdeklődés övezi a mostani választás, szakemberek nagyon magas részvételi aránnyal számolnak. Most döntünk 4 évre sorsunkról, tehát mindenki gondolja át, hogy melyik irányt látja a jövő zálogának.

Ennek alapján döntsenek bölcsen és főleg, éljenek állampolgári jogukkal és menjenek elszavazni!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek