2023 október 1. vasárnap
KezdőlapKözéletElment a Dunai Hajós.🖤

Elment a Dunai Hajós.🖤

Szomorúan olvastuk a mindenki által ismert, és tisztelt Dr. Lakatos István nyugalmazott címzetes megyei bírónak a halálhírét.

Lakatos György, a Kék Madár Fesztivál megálmodója, a jótékonysági alapítvány alapítója Facebook oldalán tudatta mindenkivel, hogy életének 89. évében elhunyt szeretett édesapja, a Dunai Hajós:


“Vízre tette a csónakját ott a 1418.7 km környékén,beletúrt ősz hajába s leevezett a tengerig, aztán vonatra szállt gondolom az Orientre, persze azt is a 424-es húzta, a Bivaly. Micsoda füstje volt.

Útközben meghallgatott néhány koncertet, Sir Simont, barátját Barenboimot,a IX.-et, az Istenek alkonyát,Toscaninit és persze mesélt mindenhol, a felrobbantott hidakról, arról a beteg gólyáról akit ismert negyvenhétben ott a Vajas parton, a Lezsák malomról, a Hunyadi sarki szállóról, a zongora alá meneküléskor bombázásnál, medvékről, óceánokról, vízhozamokról, hajóvontákról, csillagokról… talán még egy érintés az Amazonas, a Tűzföld, beszélgetés a Titanic kapitányával, egy Kossuth, vagy ahogy mondta, egy pöffentés… kis whisky és már csak felfelé… aztán valahol a Tejút egyik csillagán perc pihenő, békés, morgós mosoly az unokákra, dédunokákra, haszontalan gyermekekre, kalapemelés az utcaseprőnek, pénztárosnak, koldusnak, királynak… minden embernek.

A végén mély zengő udvarias köszönés a portásnak ott az utolsó kapunál… reggel egy kanál, délben csend… a belépő ingyenes, a Dunai Hajós megérkezett.


Elment a Dunai Hajós.

Pista bácsi, Bíró Úr, Papa, Édesapa, Apu most csendben elment. Dr. Lakatos István, ki hogy ismerte…
Nem tudtam elképzelni, hogy Apu nélkül lesz élet, hát most lesz… illetve nem lesz. Ha leírnám a Hozzá köthető történeteket, emlékeimet, akkor a következő 50 év kevés lesz.
Vigyázzon Rád a Jóisten Édesapám”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek