2024 május 20. hétfő
KezdőlapKözélet400 lett, maradhat?

400 lett, maradhat?

Nincs még egész egy éve, hogy utoljára a brutálisan magas Euró árfolyamról cikkeztünk. (Nem csak mi, hanem a propagandán kívül megmaradt sajtó nagy része!) Akkor 360 Ft körüli árfolyam volt, amit nagyon magasnak tartottunk a megelőző időszakhoz képest. Azóta viszonylagos nyugalom volt, pár forintos eltéréssel ez a 345-375 Ft-os Euró volt napirenden.

Forint árfolyam

És most: 400 Ft!

Tehát ha szeretnék egy Eurót vásárolni, négyszáz magyar Forintot kell lepengetni érte! Egy év alatt majdnem tíz százalékos gyengülést mutatott a nemzeti devizánk. Persze Magyarország továbbra is jól teljesít, hatékonyak vagyunk a válságkezelésben stb. Még mindig ez folyik mindenhonnan. Sőt, a mai hír az, hogy a válságok megoldásában a magyar kormány kitűnő gyakorlattal rendelkezik, úgyhogy nem lesz baj. Meg tudjuk védeni a gazdaságot, hogy nem a magyarok fizessék meg a háború árát. Nagyon nem jött össze. Pont mi fizetjük meg azzal, hogy mindent drágábban veszünk, ami külföldről érkezik.

És megint találnak kifogást: háború van, kiszámíthatatlan a helyzet, és persze a menekültek. Bár ezek már legalább jó menekültek, mert az eddigiek ugye rosszak voltak. A probléma az, hogy lassan mi leszünk gazdasági menekültek Európában, mert felkopik az állunk. El sem kezdem a minimálbért, vagy akár az átlagbért elosztani ezzel az árfolyammal, mert siralmas eredményt kapnék.

És még mindig nem szerepel a jelenlegi kormány tervei között az Euró bevezetése!

Erről csak az ellenzéki összefogás beszél, de még az is néhány év. De legalább elkezdik majd.

Addig pedig szokjunk hozzá a gondolathoz: 400!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek