2024 április 15. hétfő
KezdőlapLevelesládaHáború vagy béke?

Háború vagy béke?

Zajlik az orosz-ukrán háború, és félő, hogy sok civil ember halálát okozza és százezreket kényszerít arra, hogy elhagyják hazájukat. A magyar külpolitika és a kormány nem volt felkészülve egy ilyen helyzetre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ötödik legokosabb fideszes megnyilvánulása a tv-ben:

„Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja!”

Pedig amit ő nem tud, azt a miniszterelnök sem tudja! Nem olvasom sehol sem a helyi FIDESZ elnökének a megnyilvánulását sem, hogy a barátom, aki az ötödik legokosabb fideszes, hülyeségeket beszélt. Polgármester urunk még utólag sem kér elnézést azért, mert egy agresszor fényképe előtt parolázik az orosz nagykövettel. (Természetesen a kalocsaiak érdekében!) Font Sándor országgyűlési képviselőnk is hallgat. Egy szóval sem ítéli el Putyin cselekedetét.

Orbán Viktor alapvető politikája volt, hogy nyissunk Keletre, mert az a jövő.

(Pedig Orbán Viktor előtt mondta el Putyin, hogy Oroszország addig fog harcolni, míg vissza nem állítják a NATO határait az 1997 előttire. Mi 1999 március 12. óta vagyunk a NATO tagja.)

Most ez az alapvető kormány koncepció dőlt be a háború miatt. A közszolgálati média pedig továbbra is mentegeti Putyint és Oroszországot. Nem tesz azonban mást a miniszterelnök sem. Moszkvában kijelenti:

„Ha van orosz gáz, van rezsicsökkentés, ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés.” 

Miből gondolhatja bármelyikünk, hogy Ukrajna lerohanása után megáll az orosz hadsereg? El kell fogadnunk azt, hogy az oroszok bárkit lemészárolhatnak, bármelyik országot lerohanhatják azért, mert a fidesz romba dőlt kül- és gazdasági politikája miatt egyoldalúan az orosz energiahordozókra és az oroszok által építendő Paks 2-re építette a magyar gazdaságot?

Normális ember nem támogathatja a háborút!

Miért kéne hinnünk még Orbán Viktornak vagy Putyinnak bármit is ígérnek? Mit kaptunk mi eddig az oroszoktól? Leverték két szabadságharcunkat, negyvenöt évre megszálltak bennünket, kaptunk tőlük málenkij robotot stb. Putyin a Szovjetuniót kívánja feltámasztani! Mit fog majd a szónok mondani a március 15-i szabadságharc megemlékezésen, hogy üdvözöljük a testvéri oroszokat, akik leverték a magyar szabadságharcot? Mit írnak majd az oroszokat, tehát a háborút támogatók a molinókra a békemeneten? Kell nekünk ismét orosz megszállás?

A magyar embereknek –éljenek Kiskőrösön vagy Negyvenszálláson- Nem kell a háború!

Ki kell végre mondanunk:

aki április 3-án a FIDESZ-re és Font Sándorra szavaz, az Putyinra szavaz!

– moci –

Ez egy véleménycikk, nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek