2023 január 29. vasárnap
- Hirdetés -
KezdőlapKözéletFilvig Géza és a Putyin portré - olvasói levél

Filvig Géza és a Putyin portré – olvasói levél

A tegnapi nap (2022.02.22) Filvig Géza Kalocsa polgármestere a nemzetközi helyzetet teljes mértékben figyelmen kívül hagyva egy Putyin portréval a háttérben pózolt.

Az időzítés rendkívül kellemetlen, mivel Vladimir Putyin orosz elnök éppen tegnap írta alá az ukrán szakadár területek (Donyeck és Luhanszk) függetlenségét elismerő nyilatkozatot. Ezután orosz csapatokat vezényelt ukrán területre ezzel a feszültség pattanásig feszült a határon. Oroszország második világháború óta nem látott katonai agressziót tanúsít Európa határain belül és ezt az agressziót nem csak, mint Európai állampolgároknak kell elutasítanunk, de sok Ukrajnában élő magyar honfitársunk nevében is, akiket adott esetben egyenesen a frontra küldtek.

Ebben a külpolitikai helyzetben az a tény, hogy Kalocsa polgármestere egy Putyin portré alatt pózolós képet rak ki nem csak saját magára nézve szégyen, de a városra nézve is. Bátran merem állítani, hogy a kalocsai emberek többsége elítéli a Putyin által gyakorolt agressziót, elítéli a feleslegesen kiontott életeket, elítéli a nemzetközi szerződések felrúgását. Ezzel szemben támogatja a külföldi magyarokat, akik élete most az a Putyin által került veszélybe, akinek a képe alatt polgármesterünk pózolt.

Minden jóízlésű kalocsai lakos nevében követelem a polgármester úrtól, hogy ne keverje magát olyan szituációkba, ami azt sugallhatja, hogy nem határolódik el az orosz agresszió leghalványabb csírájától is.

– Balázs Bence

(Ez egy olvasói levél, melyet változatlan formában közlünk és nem biztos, hogy tükrözi a szerkesztőség véleméyét)

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez komoly??? PUTYIN KÉPE A FALON??? 2022-ben, egy Európai Uniós ország közhivatalában? Ezt nem hiszem el…ez a legalja. Mi van még ott, Hannibal Lecter késsel, villával?
    Hát, vérzik a szívem Kalocsáért…

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek