2024 július 15. hétfő
KezdőlapKözéletMit kell még elviselnünk?

Mit kell még elviselnünk?

Olvasgatom én ezeket a megnyilvánulásokat, melyeket Kalocsa város közéleti személyiségei tesznek, és igazából az jön át egyik és másik oldal megnyilvánulásából is, hogy szinte minden politikai síkra terelődik.

Nos! Igazából nekem ezzel semmi problémám sincs, hiszen ma Magyarországon minden a politika uszályába került, és hamarosan jönnek az országgyűlési választások. Olvasom a polgármester úr oktató megnyilvánulását Király Róbert képviselő úr Szentháromság térrel kapcsolatos kérdéseivel szemben. Azt írja, hogy az „ellenzék” a választásokig fenn kívánja tartani a tér privatizálásával kapcsolatos megnyilvánulásokat. Én remélem a választásokkal nem ér véget az igazságtalan döntéssel szembeni ellenkezés. Abban is bízom, hogy még száz évig felszínen marad ez a kérdés, de legalább a kormányzati döntés visszavonásáig.

Gondoljuk csak végig, mit is jelent az, hogy az én tulajdonomat, valaki az én tiltakozásom ellenére száz évre valakinek a használatába adja! 

Minden ellentételezés nélkül!

Száz év azt jelenti, hogy örökre, hiszen mennyi az esélye annak, hogy száz év múlva engem, vagy gyerekeimet még érint egy ilyen döntés?  Ugye, hogy szinte semmi! Most ez történt Kalocsával. Tudom, hogy sokan azt mondják a parlamenti döntésre, hogy a műemlékvédelem miatt ezt meg kellett hoznia az országgyűlésnek, mert a múlt feltárása és bemutatása borzasztó fontos jövőnk szempontjából, meg a múlt bemutatása, megy egyebek. Ezzel a véleménnyel én nem is vitatkoznék, de nézzük egy kicsit átlagos kalocsai lakosként ezt a döntést.

Tegyük fel hogy, a parlament úgy határoz a 133 bátor képviselő szavazásával, hogy polgármesterünk családi házát 100 éves használatba adja az érsekségnek úgy, hogy a villanyszámlát a polgármester úrnak és családjának kell fizetnie. Esetleg Font Sándor képviselő úr szőlőbirtokát és családi házát száz évig a Kalocsa-Kecskeméti érsekség használhatja. A permetezést és a metszést pedig a képviselő úrnak kell elvégeznie.

Indokot, ha akar, természetesen talál majd a parlament. Lehet, hogy Attila sírját fogják keresni, vagy egy sokkal jobb minőségű bor készítését vállalja az érsekség az elkövetkezendő száz év alatt. Képzeljék el, hogy egy okos ember majd ismét kiáll a Szentháromság térre és a tiltakozó rokonoknak kijelenti, hogy ő biztos abban, hogy ez a döntés hasznos lesz majd a polgármester úr és a képviselő úr utódainak hiszen…

Esetleg a parlament, bármelyikünk magántulajdonát használatba adhatja bármilyen célból bármennyi időre, bárkinek!

Ezek után egy hasonló döntés is bármikor megszülethet, hiszen a kétharmados többség birtokában az ilyen cselekedetek törvényesek!

Igen!

Mint ahogy törvényesek voltak a zsidók ellen hozott törvények, sőt a deportálásuk is törvényes volt. Törvényesek voltak a vérbírák által hozott ítéletek is. Még a hitleri Németország is törvényesen működött! Törvényes az is, hogy jön a vezér és azt mondja, hogy boldog születésnapot, megveszem neked közpénzből a Hotel Kalocsát és adok hozzá még két milliárdot! Isten éltessen!

Az már csak véletlenül jutott eszembe, hogy a kalocsai érseknek koronázási joga is van. Remélem, idén nem fagy be a Duna!

-moci-

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek