2024 május 20. hétfő
KezdőlapKözéletFont Sándor megszavazta - 100 év

Font Sándor megszavazta – 100 év

Csontvázak hevernek egymás mellett, mellettük írásos jelzések, így néz ki most Kalocsa belvárosa… -kezdődik az RTL KLUB Híradójának a kalocsai Szentháromság térről szóló riportja. A közvetítés aktualitását az adta, hogy a hosszú idő óta elhúzódó érseki építkezés határidejének lejártával az Önkormányzat egyhangúlag megszavazta, hogy visszaveszik az érsekségtől a területet. Az utat közös szándékkal az eredeti terv szerint visszaépítenék.

A Kalocsai Képviselőtestület 2019-ben arról állapodott meg az érsekséggel, hogy függetlenül a beruházás állapotától 2021. év végéig visszakapják a területet, hogy a forgalom újból elindulhasson. Ám a 2021. november 22-i rendkívüli testületi ülésen az egyház további időt kért, de a képviselőtestület teljes egyetértésben leszavazta az érsek kérelmét.

A polgármester így reagált:

“Nyilván nem az érsek atya szabja meg a határidőket, azt gondolom…”

Vagy mégis?

Egy telex.hu cikkből derült ugyanis fény arra a salátatörvényre, amit egy kulturális tárgyú törvényjavaslatba bújtatva visz a parlament elé Hende Csaba országgyűlési képviselő. 14-én, kedden szavaznak arról, hogy kalocsai Szentháromság teret teljes egészében a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye vagyonkezelésébe adja 100 évre kormányunk.

Vajon “a Parlament megerőszakolja a városi akaratot?”

Vajon Kalocsán folytatódik a közvagyon elherdálása egy egész városrész, ráadásul a városi Főtér odaadásával?

A Parlament december 14-i plenáris ülésén Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője az “általa képviselt” kalocsai emberek akarata ellenére megszavazta a 100 évre szóló “adományt”.

Kíváncsian várjuk, hogy a holnapi, 15-i sajtótájékoztatóján milyen magyarázattal szolgál.

RTL KLUB Híradó:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek