2022 június 29. szerda
- Hirdetés -
KezdőlapVárosházaTEIT – újabb közpénz kalocsai propagandára és a volt kampányfőnöknek

TEIT – újabb közpénz kalocsai propagandára és a volt kampányfőnöknek

A legutóbbi testületi ülés egyik pontja a TEIT (Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás) működéséről szóló beszámoló elfogadása volt.

Az előterjesztést – mint a társulás elnöke – dr. Filvig Géza jegyezte. Első látásra egy gyorsan megszavazható, egyszerű anyag lett volna, ha a mögötte lapuló tényeket és számokat gondosan nem titkolta volna el. Korábban éltem állampolgári jogommal, és ezeket – pénz ellenében és újabb polgármesteri megrovás mellett – meg is kaptam.

Ebből a közhiteles anyagból az alábbi TÉNYEK-et szeretném megosztani minden kalocsaival :

2019. október 28-tól Dr. Filvig Gézát TEIT elnökének választották. 

2020. február 5-i TEIT ülésen a korábbi újságíró mellé – aki több éven keresztül készítette a TEIT Hírek kiadványt – egy vállalkozással, a Onecreative Kft.-vel is szerződést kötöttek. Így az előző évi média kiadásokat a szerződésben szereplő összeggel 1.6 millió Ft + 27% ÁFA-val meg is emelték. Így lett a korábbi évi 8.3 millióból 9.9 millió + ÁFA kiadási tétel, közpénzből.

Ezzel az új céggel megkötött vállalkozási szerződés minden egyes betűben megegyezik a korábbi újságíró-főszerkesztővel aláírt okirattal, azaz ugyanazt a munkát most már ketten végzik és ezért dupla annyit is fizettek. A szerződéseket itt tekinthetik meg: 1. Somodi-Solymos Eszter szerződés 2. Onecreative Kft. szerződés

Előtte 3 évig, még dr. Bálint József vezetésével egyszer sem emeltek a médiakiadásokon, és nem változtattak a médiumokon sem (a Petőfi Népe cserélt csak a Régió Naplóval, de mindkettőnek a KESMA csoporthoz tartozó Mediaworks a tulajdonosa, tehát házon belül egyeztek meg).

A Kalocsán és 17 településen kéthetente 15.000 példányban megjelenő Bonusz Press-szel 2020-ban már nem kötöttek szerződést, a főszerkesztővel felmondta az Önkormányzat a Szent István király – Városház utca sarkán lévő iroda bérleti szerződését (azóta is, már 11 hónapja üresen áll) és márciusban eltávolították a Kereskedelmi és Iparkamara kalocsai irodájának éléről is.

Ezzel szemben új média szereplő lépett a piacra, a Kalocsai Újság, mely jóval kisebb példányszámának (kizárólag városon belüli terjesztésének) és csak havi megjelenésének ellenére mégis sikeres vállalkozási szerződést tudott kötni a TEIT-tel. A véletleneknek ezzel még nincs vége, hiszen ennek az újságnak a tulajdonosa azonos a Kalocsai Néplap tulajdonosával, sőt lakcímén van bejelentve a Onecreative Kft. kalocsai telephelye.

Kalocsán a Korona Rádión kívül még 5 médiummal kötöttek szerződést, melyből 4-nek (Kalocsai Néplap, Kalocsai Újság, Kalohírek, Kalocsa TV) főszerkesztője, egynek (Régió Napló) pedig munkatársa egy, és ugyanaz a médiaguru : Zsiga Ferenc.

Az elmaradt TEIT napok költségeit a térség óvodás korú gyermekeinek mikulás napi megajándékozására fordították. A program keretében 2000 ajándékcsomag került kiosztásra 6 millió forint összegben, azaz 3.000 Ft csomagonként. Ezt a projektet versenyeztetés nélkül a polgármester kampányfőnökének cége, a Onecreative Kft. bonyolította le. A csomag tényleges tartalmáról, ár-érték arányáról semmilyen adat nem áll rendelkezésre, ezért mindenkinek a saját képzeletére bízom, mi férhetett bele ennyi pénzből. Az öntömjénező propaganda itt sem maradhatott el: https://www.facebook.com/FilvigGezaKalocsa/posts/1697026673809213

Tisztelt Kalocsaiak!

Sosem vontam kétségbe, hogy a TEIT elszámolása nem lenne törvényes és megfelelő, hiszen ez a minimális elvárás is, de jól látható, hogy – bár hivatalosan és szerződésekkel gondosan lefedve -, de

a közpénz olyan médiumok felé áramlik, melyet a polgármester és jelenlegi politikai rezsim saját propaganda céljaira használ. Ezenkívűl a volt kampányfőnök cége is részesül TEIT-es közpénzben.

Példát is felhoztam ennek bizonyítására, hiszen a Régió Napló utolsó számának 12 oldalán 16x szerepel Font Sándor országgyűlési képviselőnk neve, mely mellett 10 fotón is szerepel. A változatosság is hagy némi kivetni valót, elég belelapozni bármelyikbe, a Kalohírek online cikkei jelennek meg írott formában, általában szószerint, betűről betűre átvéve.

Polgármester úr karakter gyilkosággal vádol, mert volt kampányfőnökének szerződéseit kikértem. Ha ez a vállalkozás a gazdasági életben piaci alapon, a konkurencia között boldogulna, magam lennék a legboldogabb, ugyanis meg tudtuk, Kalocsára is fizet majd adót. De aki havi szinten több millió közpénzhez jut Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsa Innovációs Központ, és a TEIT szerződéseivel, ráadásul korábban segített a jelenlegi vezetőséget hatalomra juttatni, nos az nekem azért minimum gyanús és engedjék meg, hogy kétségeim merüljenek fel…..

Végezetül hadd zárjam gondolataimat polgármester úr szavaival, amit szemrehányóan nekem szegezett, amikor megtudta, hogy kikértem a TEIT iratait:

„Soha nem volt még a politika tárgyává téve a TEIT működése”

Úgy gondolom, sajnos neki ez sikerült, de ezt jól gondolja át, mert végképp nem erre kapott felhatalmazást a választóitól!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek